27. feb. 2015
Af af Ulrik Ulriksen

Ny kæmpe international hæder til kronprinsesse Mary

https://imgix.billedbladet.dk/lost_media/46310.jpg
Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Verdens største kvindekonference gør Danmarks kronprinsesse Mary til protektor på baggrund af hendes store indsats for globalt at fremme kvinders rettigheder.

I løbet af de seneste år har kronprinsesse Mary i stigende grad markeret sig på den internationale scene som en royal med hjertet på rette sted og som en moderne powerkvinde med potentialet til at gøre en forskel, når det gælder kampen for kvinders rettigheder.

I 2014 modtog Mary ved en stor gallapris-fest i Berlin i Tyskland en såkaldt Bambi Charity Award for sit velgørenhedsarbejde på det sociale område.

Og nu har kronprinsessen så modtaget ny international hæder. Kronprinsese Mary er blevet udnævnt som protektor for verdens største kvindekonference, Women Deliver, som afvikles i Danmark, København i maj 2016.

LÆS OGSÅ: Stort interview med kronprinsesse Mary: Jeg har mødt mange engle

Kronprinsesse Mary er en stærk stemme

– Vi er utroligt glade for, at kronprinsesse Mary er protektor for 2016-konferencen. Kronprinsessen er en stærk stemme og en engageret fortaler for at forbedre livet for mange piger og kvinder, og hun sætter fokus på væsentligheden af at investere i for eksempel reproduktiv sundhed og kvinders ret til at bestemme over dem selv og deres egen krop, siger en ledende repræsentanter for Women Deliver, Katia Iversen.

LÆS OGSÅ: Dag for dag - sådan var Marys rejse til Etiopien

Kronprinsesse Mary: Jeg er dedikeret

– Jeg er dedikeret til sammen med Women Deliver at fortsætte arbejdet for at sikre, at piger og kvinder er i centrum for udviklingsarbejdet, lyder det fra kronprinsessen, der gennem en længere periode har samarbejdet med handels- og udviklingsminister Mogens Jensen om Women Deliver-konferencen.

LÆS OGSÅ: Kronprinsesse Mary oveerakte forskningspriser

Ministeren: Af uvurderlig betydning

Også Mogens Jensen er tilfreds med udnævnelsen af Mary som protektor for verdens største kvindekonference.

- Kronprinsessens engagement i Women Deliver, verdens største kvindekonference, der afholdes i København til næste år, har uvurderlig betydning og er utroligt værdsat. Kronprinsessen er kendt for sit stærke engagement i indsatsen for kvinders rettigheder og sundhed i udviklingslandene, og jeg er fuld af beundring for Kronprinsessens store indsats på området. Vi har netop været sammen i Etiopien, hvor vi satte fokus på kvindelige omskæring, der har frygtelige konsekvenser for mange unge piger og kvinder, siger ministeren.

LÆS OGSÅ: Klovnerier med kronprinsesse Mary

Klar anerkendelse af Danmarks indsats

Women Deliver konferencen omhandler et emne, der står helt central i Danmarks udviklingssamarbejde: Kvinders rettigheder og sundhed.

Det danske værtskab for konferencen er en klar anerkendelse af den stærke og vedholdende indsats Danmark yder for at skabe bedre liv for verdens kvinder, siger minister Mogens Jensen.

I 2013 deltog kronprinsessen for første gang i den store Women Deliver-kvindekonference, der dengang blev afholdt i Kuala Lumpur i Malaysia.

Her medvirkede Mary i flere debatter og møder og havde på konferencen blandt andre selskab af Norges kronprinsesse Mette Marit, Hollands prinsesse Mabel samt af amerikanske Chelsea Clinton.

Læs mere om: