Tirsdag, 26. januar 2016 — af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik til flådefest hos dronning Margrethe

Foto: Lars H. Laursen/BILLED-BLADET
Når dronning Margrethe sidst på ugen byder indenfor på Fredensborg Slot til Hæderstegnsmiddag for Søværnets officerer, vil kronprinsparret efter planen være med til at gøre aftenen til en helt særlig begivenhed.

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik er æresgæster og en slags medværter, kan man måske hævde, når dronning Margrethe på fredag den 29. januar byder indenfor på skønne Fredensborg Slot til en helt særlig gallamiddag.

Flådens friske folk inviteret af dronningen

Dronningen afholder årets Hæderstegnsmiddag for Søværnets officerer. Hæderstegnsmiddagen for henholdsvis Hæren, Søværnet og Flyvevåbnet afholdes på skift mellem de tre værn, og i år det altså flådens friske folk, som kommer til fest. De inviterede er Søværnets officerer af admiral- og kommandørgrad, der har modtaget Hæderstegnet for god tjeneste ved Søetaten.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Dejlig fest på Holmen

Kronprins Frederik, der har rang af kontreadmiral i Søværnet, har mange gange før hygget sig til fornemme begivenheder med kammerater fra flåden. Sidste år havde kronprinsen for eksempel kronprinsesse Mary med til et herligt kadetbal på Flådestation Holmen.

Flådefestens dronning

Ved den lejlighed var alle søofficerernes hustruer og kærester i flotte rober, men ingen overgik kronprinsesse Mary, der i sin chokoladefarvede Julie Fagerholt-kjole var ballets dronning. Kronprinsparret nød det tidlige forårs-arrangement på Søværnets Officerskole, hvor der blandt andet blev danset lanciers. Mary og Frederik dansede naturligvis også.

LÆS MERE: Kronprinsesse Mary får ros for sin nytårskjole

Lagt op til lanciers

Det er aldrig kedeligt at feste sammen med søens folk, og der er bestemt også lagt op til en god aften på fredag i Fredensborg med god mad, vin og højt humør samt måske en gang dans i kvadriller.

Flådefesten skydes i gang med gæsternes ankomst i ydre slotsgård fra klokken 19.30.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden