Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik til hædersmiddag hos dronningen

Foto: Krestine Havemann/BILLED-BLADET

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik var med, da dronning Margrethe søndag aften bød velkommen til 24 officerer og tre civilister fra forsvaret og flyvevåbnet i Kuppelsalen på Fredensborg Slot.

Søndag, 11. marts 2018 - af Trine Larsen

I alt 30 personer deltog i middagen, der er dronnings første officielle arrangement efter prins Henriks død den 13. februar.

Endnu er der hofsorg, den slutter på onsdag, men dronningen ønskede at gennemføre middagen i respekt for de gamle traditioner, fordi hæderstegnsmiddagen ligger sidst i sørgeperioden. Middagen, og ikke mindst musikken, var derfor nedtonet i forhold til tidligere.

Kronprinsesse Mary smuk i blå

Kronprinsparret ankom kl. 19.45 til Fredensborg Slot for at deltage i middagen, der hædrer de officerer, der har gjort tjeneste i flyvevåbnet i 25 år.

Få BILLED-BLADET leveret - hele sommeren
Klik her og se vores fine sommertilbud!

Den traditionsrige hæderstegnsmiddag foregår altid den 11. marts på kong Frederik IX's fødselsdag, og middagen for de, der har modtaget hæderstegn, går på skift mellem de tre værn: hæren, søværnet og flyvevåbnet.

Foto: Krestine Havemann/BILLED-BLADET
Kronprinsesse Mary var i en smuk mørkeblå gallakjole i silkechiffon og havde over skuldrene et matchende kort, meleret uldslag med silkefor.

Kronprinsen, der er generalmajor i flyvevåbnet, kom i flyvevåbnets gallauniform.

Det er ikke første gang, kronprinsessen stråler i blåt. Gå på opdagelse i de 15 pletskud af Mary i blåt i galleriet herunder:

GALLERI: kronprinsesse Mary - 15 pletskud i blåt (Foto: BILLED-BLADET)