28. aug. 2018
Af Dorte Quist

Kronprinsesse Mary og madame Macron besøgte Det Kongelige Danske Kunstakademi

Brigitte Macron og kronprinsesse Mary.
Brigitte Macron og kronprinsesse Mary.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Bæredygtig mode er et emne, som både kronprinsesse Mary og den franske præsidentfrue Brigitte Macron interesserer sig varmt for, og derfor var der besøg på designskolen på Holmen allerede på statsbesøgets første dag.

Madame Brigitte Macron og kronprinsesse Mary lyste op i deres røde tøj ved ankomsten til Det Kongelige Danske Kunstakademis skole for design på Holmen i København.

Emnet for besøget var bæredygtig mode, som både den franske præsidentfrue og vores egen kronprinsesse Mary interesserer sig levende for.

Skolens rektor Lene Dammand Lund og Mathilde Aggebo, der er fagleder på designlinjen, stod klar på trappen foran skolen for at byde velkommen til de fornemme gæster, som tydeligvis var glade og spændte på besøget.

Inde i de store undervisningslokaler blev der budt velkommen og holdt orienterende taler på engelsk, og bagefter var flere af eleverne klar ved symaskinerne for at vise de to kvinder i rødt, hvad danske designelever kan producere af kreativ mode.

Skolen rektor, Lene Dammand Lund, lagde i sin tale til gæsterne vægt på, at eleverne også fokuserede meget på at skabe kreativt og personligt modetøj til mænd, hvorefter den franske præsidentfrue Brigitte Macron grinede og sagde, at det kunne hendes mand godt trænge til.

Læs mere om: