11. jan. 2016
Af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary og Mikkel Hansen til kamp mod mobning

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/foto_anders-christian_dahl_tv_2.jpg
Anders-Christian Dahl, TV2
Mobning gør livet til et helvede for mange børn og unge, og kronprinsesse Mary samarbejder nu med Danmarks håndboldstjerne Mikkel Hansen om at få sat fokus på det alvorlige problem.

Kronprinsesse Mary og håndboldlandsholdets store stjerne Mikkel Hansen går sammen i kampen mod mobning, som er et stigende problem blandt børn og unge.

Både i skolen og i sportklubberne trives mobning desværre stadig, selvom mange ønsker at komme problemet til livs.

Mary Fonden med kronprinsessen som frontfigur og MH24 - Foreningen Mikkel Hansen Mod Mobning - forener nu kræfterne og indsatsen for at hjælpe børn i samfundet generelt og i dansk børnehåndbold, som står Hansens hjerte nært.

SE BILLEDERNE: Kronprinsesse Marys fem flotteste gallakjoler i 2015

Kronprinsesse Mary og Mikkel Hansen vil træne trivsel

Håndbold er en af de mest populære sportsgrene blandt børn i Danmark.

Godt 50.000 6-12-årige børn dyrker sporten herhjemme, men det skal være endnu sjovere og tryggere at spille håndbold, hvis det står til Mary og Mikkel.

Sammen vil de bruge ressourcer på at træne trivslen i børnehåndbolden, så alle på holdet har det godt.

LÆS MERE: Danske singler: Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik er perfekte

Det skal være sjovt

- Alle har ret til at trives - også i deres fritid, og det støtter vi op om med samarbejdet mellem Mary Fonden og MH24, siger kronprinsesse Mary, der vil være med til at gøre noget ved, at hvert 8. barn stopper med sin fritidsaktivitet på grund af mobning.

Den hårde tone i håndboldklubben er noget, som Mikkel Hansen kender til.

- Jeg har selv oplevet, hvor svært det kan være at falde til på et hold, når man er en af de yngste og de mindste. Som barn har man brug for, at der er nogle voksne, der støtter en i at sige fra og i at være en god holdkammerat. Håndbold handler om at have det sjovt og være en del af et hold, og de må mobning aldrig stå i vejen for, lyder det fra Danmarks stærkeste håndboldspiller.

Læs mere om: