16. jan. 2018
Af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary og Mikkel Hansens mobbeindsats virker

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/20170107-135126-4-2.jpg
Foto: Allover Press
Færre børn i 3.-6. klasse føler sig udenfor, når de dyrker sport eller fritidsaktiviteter. Det viser ny rapport fra Mary Fonden og håndboldspilleren Mikkel Hansens anti-mobningsforening.
Børn er blevet bedre til at omgås hinanden, når de mødes på for eksempel håndboldbanen, i svømmehallen og til gymnastik. Det viser en ny undersøgelse af børns trivsel i fritidslivet udført af Center for Ungdomsstudier for Mary Fonden med kronprinsesse Mary som frontfigur og MH24 – Foreningen Mikkel Mod Mobning – med håndboldstjernen Mikkel Hansen som ansigtet udadtil.

Mary og Mikkel satte fokus på overset problem

Allerede i januar 2016 præsenterede kronprinsessen og håndboldstjernen deres fælles projekt for at sætte fokus på børn og unges trivsel. - Der er ikke nogen, der kan være i tvivl om, hvor ødelæggende mobning kan være for et barn og dets fremtid. Vi har længe haft fokus på mobning i skolerne, men mistrivsel i fritidslivet har været et overset problem. Alle børn har ret til at trives – også i deres fritid, og det støtter vi op om med samarbejdet mellem Mary Fonden og MH24, sagde kronprinsessen dengang.

Frugtbart samarbejde

Nu ser samarbejdet mellem Mary og Mikkel for alvor ud til at have båret frugt. Den nye undersøgelse "Tweens, fritid og trivsel" viser nemlig, at færre børn i 3.-6. klasse bliver drillet, mobbet eller holdt udenfor til en fritidsaktivitet sammenlignet med tilsvarende tal fra 2013.

Dengang var det 26,5 % af børnene, som oplevede drillerier og udelukkelse, mens tallet i dag viser, at 16,4 % af børnene i dag oplevede mistrivsel som følge af mobning.

Rapporten viser desuden, at næsten alle børn, knap 95%, glæder sig til at skulle af sted til deres fritidsaktivitet.

Læs mere om: