9. feb. 2015
Af af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary på udfordrende tur til Etiopien

Mary og Mogens på rejse til Sydafrika i november 2014.
Mary og Mogens på rejse til Sydafrika i november 2014.
Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Sammen med minister Mogens Jensen drager kronprinsesse Mary snart på en tur til Etiopien, hvor der venter flere udfordringer. I hovedstaden Addis Ababa skal Mary mødes med stærke lokale kvinder.

Kronprinsesse Mary og handels- og udviklingsminister Mogens Jensen skal på en arbejdsrejse til Etiopien fra 16. til 18. februar sætte fokus på vigtige områder som kvinders sundhed og rettigheder i humanitære krisesituationer.

Mary og ministeren skal i det afrikanske land desuden sørge for, at der rettes opmærksomhed på problemer i forbindelse med omskæring af kvinder. Noget som Etiopiens styre i disse år forsøger at få stoppet, dog indtil videre uden stor succes.

Tre travle arbejdsdage

Kronprinsessen og handels- og udviklingsministeren vil i løbet af tre travle arbejdsdage mødes med en række internationale og civilsamfundsorganisationer og foregangspersoner inden for kvinders sundhed og rettigheder og få belyst problematikker såvel som mulige løsningsmodeller, som kan gøre en forskel både på kort og længere sigt.

Det gælder også de særlige udfordringer og sårbarheder, som kvinder og børn står overfor i humanitære kriser, herunder i høj grad kønsbaseret vold.

LÆS OGSÅ: Kronprinsesse Mary til tops på Lillebæltsbroen

Har været på rejse sammen før

I hovedstaden Addis Ababa vil kronprinsessen og handels- og udviklingsministeren desuden mødes med markante etiopiske kvindelige iværksættere.

I november sidste år var Mary og minister Mogens Jensen på en arbejdstur sammen til Sydafrika og beskæftigede sig også på den tur med kvinders rettigheder og reproduktiv sundhed

Læs mere om: