25. apr. 2016
Af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary parat til myrejagt på Amalienborg Slotsplads

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Med en kronprinsesse på scenen og et kæmpe dinosaur-skelet i salen blev Forskningens Døgn officielt åbnet på Zoologisk Museum.

Uddannelses- og Forskningsministeriet havde inviteret en masse professorer og andre profiler indenfor på Zoologisk Museum i anledning af den officielle åbning af Forskningens Døgn 2016.

Stort tillykke

På talerstolen i den store sal med et 17 meter langt dinosaur-skelet med 150 millioner år på bagen var kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs samt repræsentanter fra Københavns Universitet. Kronprinsessen talte til og om en af dagens prisvindere Barbara Hoff Esbjørn, der modtog forsknings- og kommunikationsprisen for sit arbejde med angsttilstande hos børn.

– Et stort tillykke, sagde Mary, der kaldte vinderen for en klassisk ildsjæl.

Gå ikke glip af en nyhed eller en fordel. Klik her og meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev!

Tog arbejdshandsker på

Derefter var kronprinsessen en tur rundt på udstillingen, hvor hun tog arbejdshandskerne på, da hun fik mulighed for at lave en vandprøve, ligesom hun også så nærmere på projekt Myrejagten.

Myrejagt på slotspladsen

Dermed kom den kongelige gæst helt tæt på et par af Danmarks over 50 myrearter. Det fik kronprinsessen til at sige, at hun og et par andre måske skulle undersøge, hvor mange forskellige slags myrer, der befinder sig på Amalienborg Slotsplads.

SE BILLEDERNE: Marys festgarderobe

Læs mere om: