13. dec. 2018
Af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary rakte fingeren i vejret

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul / Billed-Bladet
Ved en konference i København gav kronprinsesse Mary sin mening til kende om et helt særligt emne.
Midt i juletravlheden holdt kronprinsesse Mary en formiddag fri til en helt særlig konference i København. Kronprinsessen og udviklingsminister Ulla Tørnæs var sammen med mange andre til en spændende konference med Sex og Samfund, IFU og Udenrigsministeriet. Overskriften for konferencen var "Ansvarlighed og bundlinje: Ligestilling og kvinders sundhed for virksomheder og investorer". Konferencen havde fokus på forretningsudvikling gennem øget ligestilling og sundhed for kvinder i privatsektoren.
Som indledning på dagens møde blev kronprinsessen og alle andre spurgt om deres syn på konferencens overordnede tema. Alle, der var optimister med hensyn til udviklingen med ligestilling og kvinders sundhed for virksomheder og investorer, blev bedt om at række fingeren op. Det gjorde blandt andre kronprinsessen, som altså udtrykte, at hun er optimist.

Kronprinsessen rakte finger i vejret

Umiddelbart efter blev alle konference-deltagere, der er en smule bekymrede over situationen med hensyn til ligestilling bedt om at række fingeren op. Også denne gang røg en royal finger i vejret. Kronprinsesse Mary fik dermed signaleret, at hun i denne forbindelse altså både er optimist og samtidig lidt bekymret.

Mary fremhævede Danmark

Mary var også selv på talerstolen, hvor hun sædvanen tro gjorde et overbevisende indtryk. Mary talte blandt andet om Danmark som en global rollemodel, når det gælder om at sætte fokus på ligestilling samt på vigtigheden af at skabe et samfund, hvor kvinder er med til at sætte dagsordenen.

Læs mere om: