Kronprinsesse Mary rejser til Burkina Faso i Vestafrika

Hanne Juul
Med en udfordrende arbejdsrejse til det vestafrikanske land Burkina Faso kickstarter kronprinsesse Mary en travl periode med fokus på kvinders rettigheder.

Kronprinsesse Mary rejser sidst i januar sammen med udenrigsminister Kristian Jensen til Burkina Faso i Vestafrika, hvor de sammen vil gøre deres bedste for at sætte fokus på blandt andet kvinders rettigheder og reproduktiv sundhed.

Over halvdelen af alle kvinder i Burkina Faso bliver gift, før de er 18 år, og børnedødeligheden er meget høj, ligesom omskæring af piger og unge kvinder samt ægteskabelig vold skaber mange problemer både sundhedsmæssigt og socialt.

Disse problemer skal der stilles skarpt på, når kronprinsesse Mary og ministeren er i hovedstaden Ouagadougou og omegn. 

LÆS MERE: Kronprinsesse Mary til landsbyfest i Senegal

Kronprinsesse Mary tæt på voldsramte kvinder

På programmet i løbet af arbejdsdagene vil der være feltbesøg, hvor kronprinsesse Mary får muligheden for at komme tæt på både voldsudsatte kvinder og deres børn samt på de personer, som hjælper ofrene.

Når opgaverne er fuldført, rejser kronprinsessen hjem til Danmark, mens minister Kristian Jensen flyver videre til topmøde i Addis Ababa i det østafrikanske land Etiopien, som kronprinsessen i øvrigt besøgte for et år siden.

VIDEO: Kronprinsesse Mary kæmpede for hjertesag i New York

Dybt berørt af mødet med små børn

I Etiopien besøgte kronprinsessen både en stor flygtningelejr og et hjem for voldsramte kvinder i Addis Ababa.

Mary var især berørt af mødet med de helt små børn i det ene af blot to kvindekrisecentre i Etiopiens hovedstad.

Kronprinsessen blev længe siddende hos et par af børnene i sovesalen på krisecentret, hvor hun fik et unikt indblik i konsekvenserne af mænds voldelige adfærd overfor kvinder i et af det afrikanske kontinents fattigste lande.

Se video fra Marys besøg: 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden