29. mar. 2020
Af af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary sang morgensang med hele Danmark

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Claus Fisker
På en smuk søndag morgen sang hele Danmark morgensang med Phillip Faber ved roret. Kronprinsesse Mary fik opfyldt et særligt sangønske.

Der blev sunget ”Solen er så rød mor”, da der var morgensang hos Phillip Faber i dag.

Kronprinsesse Mary havde ønsket den smukke sang, og sammen med resten af Danmark smurte hun stemmebåndet, så hun hjemme fra Amalienborg kunne deltage i den musikalske seance, der blev transmitteret direkte på DR1klokken 10.03.

Fantastiske Phillip Faber leverede først et par opvarmningsøvelser, og dernæst sang han for på "Hil dig frelser og forsoner", hvorefter han læste kronprinsesse Marys brev med sangønsket op.

Faber takkede for brevet og Marys ønske, og så blev det tid til "Solen er så rød mor".

Kronprinsesse Marys ønske

Det var noget helt specielt, da Phillip Faber søndag morgen opfyldte det helt særlige sangønske fra kronprinsesse Mary, og man blev helt rørt af at følge med på DR1-skærmen.

Mary har sunget sangen med sine børn

Mary fortalte selv om ønsket om via brevet og kongehusets digitale platforme.

- Jeg har ønsket sangen "Solen er så rød mor" - en smuk godnatsang, som handler om alle de spørgsmål, som børn kan have lige inden, de skal sove, skriver kronprinsesse Mary sit brev til Philip Faber , som kongehuset har delt på Instagram.

Mange bekymringer

I brevet fortæller kronprinsesse Mary også, at hun netop har valgt den smukke godnatsang "Solen er så rød mor", fordi mange børn i disse corona-tider har mange spørgsmål og bekymringer.

- Det er også en sang, vi har sunget om aftenen hjemme hos os og en sang, vi holder meget af, afslører kronprinsesse Mary i brevet.

Kronprinsessen har unikt forhold til Fabers kor

Det bliver noget særligt søndag morgen, når DR Pigekorets chefdirigent Phillip Faber opfylder det royale sangønske for kronprinsesse Mary, der har i øvrigt har et unikt forhold til pigekoret, som Phillip Faber til dagligt er leder for.

I foråret 2018 blev forbindelsen til Kongehuset styrket, da kronprinsesse Mary blev korets nye protektor.

Køb abonnement på BILLED-BLADET
Køb abonnement på BILLED-BLADET

Læs mere om: