23. mar. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Sådan kan danskerne fejre dronning Margrethe trods corona-krise

dronning margrethe
Dronning Margrethe.
Foto: Hanne Juul
De store officielle arrangementer i forbindelse med dronning Margrethes 80-års fødselsdag er blevet aflyst på grund af corona-krisen. Der skal dog synges fællessang for dronningen over hele landet.

Dronning Margrethes 80-års fødselsdag bliver markeret på en helt anden måde end oprindelig planlagt som følge af den voldsomme krise, corona-virus har skabt over hele landet og i resten af verden.

Vigtigt at fejre dronning Margrethe

For danskerne er det meget vigtigt, at dronningens runde fødselsdag bliver markeret på varmeste vis i og skaber lys midt i en mørk tid.

Facebook-gruppen "Danmark synger for dronningen" har taget initiativ til, at der skal ske noget helt specielt på dronning Margrethes fødselsdag den 16. april.

Syng for dronningen

Det går i al sin enkelthed ud på, at vi alle sammen den 16. april kl. 12.00 åbner vinduet, hvor end man er, stikker hovedet udenfor og skråler, så smukt man kan, ”I dag er det dronning Margrethes fødselsdag”.

Fortjener at blive fejret

Dronning Margrethe fortjener jo at blive fejret, selvom corona-krisen har lagt sig som et tungt tæppe over hele Danmark.

Og med initiativet fra ”Danmark synger for dronningen” kan vi l fejre dronningen sammen … på afstand.

Vi må selv markere Margrethes store dag

- Torsdag den 16. april 2020 kl. 12.00 synger vi på gader og veje - på altaner, ud af vinduet ... hvor vi nu er. Når Corona har lukket for den officielle fest - så må vi selv markere dagen! Hejs flaget, vift med flag - del dagen derhjemme med familie, børn, børnebørn osv. - på behørig Corona-afstand, lyder det i opslaget fra ”Danmark synger for dronningen”.

https://imgix.billedbladet.dk/webgrafik_bb12-forsider.jpg

Læs mere om: