Kronprinsesse Mary støtter svigermor under statsbesøg

Foto: All Over Press
Når der er islandsk statsbesøg i næste uge, er kronprinsesse Mary og kronprins Frederik i høj grad på banen for kongehuset sammen med dronning Margrethe.

Dronning Margrethe er vært for den islandske præsident Guðni Th. Jóhannesson og hans kone Eliza Jean Reid , når der er statsbesøg onsdag den 25. og torsdag den 26. januar.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Men både kronprinsesse Mary og kronprins Frederik kommer i høj grad også i aktion.

Kronprinsesse Mary tager sig af præsidentfruen

Fra morgenstunden onsdag er det kronprinsesse Mary, som tager sig af præsidentfruen Eliza Jean Reid. Mary og præsidentfruen tager til møde i Mary Fonden, hvor kronprinsessen introducerer sin gæst til det vigtige sociale arbejde, der udføres i fonden. 

Vil du læse det allerførste nummer af BILLED-BLADET fra 1938? Se her hvordan!

For at vise hvordan det sociale arbejde for at komme mobning til livs og sætte fokus på trivsel udføres, tager kronprinsessen derefter sin gæst med på besøg i børnehaven Tante Olgas Børnehus. Her arbejder man blandt andet med "Fri for mobberi"-programmet. 

Besøger FN Byen

Kronprinsesse Mary  og Eliza Jean Reid besøger desuden onsdag formiddag FN Byen i Københavns Nordhavn. Her vil de tale om arbejdet for at styrke kvinders rettigheder globalt. Netop dette arbejde er kronprinsessen over de seneste fem-seks år blevet stærkt involveret i.

SE VIDEOEN: Kronprinsesse Mary overraskede blomsterpigen Alma

Derfor var kronprinsesse Mary også protektor for verdens stærste kvindekonference Women Deliver, da den blev afviklet i København sidste år. 

Mary og Frederik byder på frokost

Når turen til FN Byen er overstået, mødes Mary og præsidentfruen med kronprins Frederik og præsident Guðni Th. Jóhannesson. Kvartetten tager til Københavns Universitet og derefter til Hotel- og Restaurantskolen for at nyde en frokost. 

Er du dronning Margrethe-ekspert? Prøv vores nostalgi-quiz!

Regentparret til returarrangement
Onsdag 25. januar rundes fornemt af, når regentparret, kronprinsparret, prins Joachim og prinsesse Marie samt prinsesse Benedikte deltager i det islandske præsidentpars returarrangement. 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden