6. mar. 2015
Af af Marianne Singer

Kronprinsesse Mary til første møde om kæmpekonference

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
En energisk kronprinsesse Mary gik fredag middag i gang med de første forberedelser til verdens største kvindekonference Women Deliver, som kommer til Danmark næste år.

Fredag lidt over middag satte kronprinsessen sig for første gang sammen med handels- og udviklingsminister Mogens Jensen og den komité, som han har samlet specielt til det store event.

BILLED-BLADET var med inde i Eigtveds Pakhus på Christianshavn ved mødets begyndelse.

Kronprinsessen gik venlig rundt og hilste på hvert enkelt medlem af komiteen, og det tog ikke mange sekunder, før folk talte livligt med hinanden ved det fint opdækkede bord.

Kronprinsessen får spændende dage

Kronprinsesse Mary fandt hurtigt sin plads i midten af bordet og tog blok og kuglepen frem, klar til at tage noter.

De 20 komité-medlemmer, heriblandt overborgmester Frank Jensen, teaterdirektør Vibeke Windeløw og Tivolis direktør Lars Liebst, skal være med til ”at sikre en bred forankring og engagement i konferencen ved at samle repræsentanter for centrale organisationer og institutioner”.

Der venter kronprinsesse Mary og handels-udviklingsminister Mogens Jensen nogle spændende dage i maj 2016, når de sammen står i spidsen for verdens største kvindekonference Women Deliver.

Projektet er en fælles baby

Op mod 5000 mennesker vil fra den 17. til den 19. maj være i København for at sætte fokus på kvinder og pigers sundhed og rettigheder.

”En fælles baby…”, som ministeren kaldte fællesprojektet, da BILLED-BLADETs udsendte talte med ham og hans kongelige samarbejdspartner under et besøg i Sydafrika sidste år.

Nu er arbejdet med at forberede Danmarks værtsskab for konferencen, som kronprinsessen er protektor for, så for alvor gået i gang.

Kronprinsesse Mary har tidligere deltaget

Women Deliver-konferencen, der bliver afholdt hvert tredje år, vil samle verdens ledende rettighedsforkæmpere og meningsdannere for at dele ideer og diskutere strategier for, hvordan verden kan sikre et bedre liv for piger og kvinder.

Kronprinsessen har tidligere deltaget i Women Delivers konferencer i 2009 i Washington og i 2012 i Kuala Lumpur samt ved flere af organisationens begivenheder i forbindelse med FNs samlinger i New York.

SE BILLEDERNE: Kronprinsesse Mary på de skrå brædder.

Læs mere om: