11. mar. 2015
Af af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary til unik kunst-fest på Københavns Rådhus

Kronprinsesse Mary.
Kronprinsesse Mary.
Lars H. Laursen/BILLED-BLADET
Der var pyntet op med kunst fra øverste hylde, da kronprinsesse Mary var til Hjemmeværnets udstilling på Københavns Rådhus.

Kronprinsesse Mary elsker kunst, så hun var begejstret over at få muligheden for at nyde 14 unikke oliemalerier på en særudstilling på Københavns Rådhus tirsdag eftermiddag.

Hjemmeværnet var værter for den fine begivenhed, hvor kunstneren Mathilde Fengers mesterværker blev udstillet.

LÆS OGSÅ: Kronprins Frederik brugt flittigt saksen i Bella Center

Kronprinsesse Mary blev vist rundt med politikere

Fenger nød at vise kronprinsessen rundt på udstillingen, og også chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Finn Winkler, den kommitterede for Hjemmeværnet, Bjarne Laustsen (S) og kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, Carl Christian Ebbesen (DF), var med rundt for at se på malerierne, som viser Hjemmeværnets folk i forskellige situationer og miljøer.

Mary og Mathilde Fenger talte længe om malerierne.

LÆS OGSÅ: Kronsprinsesse Mary tager til London

Skal være præcist og troværdigt

– Med frie hænder til at skildre mennesker og deres valg og virke følger et stort ansvar. Primært over for det enkelte menneske, men også overfor det historiske perspektiv. Skildringen af mennesker, der prioriterer deres liv og tid, og som løser opgaver for en hel befolkning, skal både være præcis og troværdig. Det historiske maleri har kun værdi, hvis det er bygget op af elementer af en tid og dens mennesker, sagde 37-årige Mathilde Fenger blandt andet på den store dag.

Inden afgang fra rådhuset fik kronprinsessen igen og igen rost kunstneren bag de 14 værker, og Mary fik også sagt tak for musikken til det fantastiske Hjemmeværns-orkester, der spillede så smukt under en del af begivenheden.

LÆS MERE på Royalista.com: Kronprinsesse Mary i fantastisk kongeblå kjole.

Læs mere om: