Kronprinsesse Mary var vild med fantastiske kjoler

Kronprinsesse Mary

Kronprinsesse Mary

Foto: Hanne Juul
På en særudstilling i København fik kronprinsesse Mary mulighed for at gå på opdagelse i mere end 400 års farverig modehistorie.

Kronprinsesse Mary deltog med stor entusiasme i åbningen af særudstillingen Fashioned from Nature på Statens Naturhistoriske Museum i København. Mary blev modtaget af den 11-årige blomsterpige Anne Sofie, og med buket i hånden trådte kronprinsessen ind i et helt fantastisk univers med magisk mode.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Kronprinsesse Marys mærkesag

Udstillingen Fashioned from Nature har fokus på anvendelsen af naturens materialer i modeindustrien og sætter fokus på de konsekvenser, som industriens produktionsmetoder og samfundets forbrugsvaner har for miljøet. Netop bæredygtig mode har kronprinsessen gennem længere tid været med til at sætte fokus på både herhjemme og på den globale scene.

Kronprinsesse Mary gik på opdagelse

På udstillingen fik Mary mulighed for at gå på opdagelse i mere end 400 års farverig modehistorie. Kronprinsessen kunne nyde eksklusive klædedragter udlånt fra samlingerne på verdens førende museum inden for kunst og design, Victoria and Albert Museum i London side om side med andre fascinerende genstande fra Statens Naturhistoriske Museums videnskabelige samlinger. 

Kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul

Kronprinsesse Mary

Vild kjole af Gaultier

Udstillingen sætter fokus på, at vores tøjvalg har konsekvenser og tilbyder blandt andet tips til bæredygtigt materialevalg. Dette gjorde et stort indtryk på kronprinsesse Mary, som også kunne lade sig begejstre af en kjole lavet af plastikaffald opsamlet fra havets kyst og andet fantasifuldt og opfindsomt modetøj. En af de vilde kjoler, Mary oplevede, var skabt af mesteren Jean Paul Gaultier, mens andre udstillede kjoler var fra internationale topdesignere som Alexander McQueen, Stella McCartney og Calvin Klein.

BILLED-BLADET i denne uge

I denne uges udgave af BILLED-BLADET kan du nyde en festlig reportage med kronprinsesse Mary i en helt fantastisk hovedrolle til en af årets store prisfester.

Du får også en skøn og meget romantisk reportage med dejlige billeder fra forårsbryllup i Laudrup-familien.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden