21. apr. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary: Vi ser alle frem til en vaccine

kronprinsesse mary
Kronprinsesse Mary.
Foto: Hanne Juul
For kronprinsesse Mary er det vigtigt at sætte fokus på sundhed og det vigtige arbejde, der gøres for at forebygge epidemier over hele verden.

Kronprinsessen har som protektor for World Health Organization, Regional Office for Europe, mandag den 20. april 2020 givet et statement på vej ind i den uge, der kaldes European Immunization Week, og som strækker sig fra den 24. til den 30. april.

Kronprinsesse Mary håber på vaccine

- Vi ser alle frem til den dag, hvor vi kan blive beskyttet mod COVID-19 gennem en vaccine, siger kronprinsessen midt i denne svære tid med coronakrise.

I det hele taget er det af afgørende betydning for kronprinsessen og WHO at understrege vigtigheden af at lade sig vaccinere.

Mary siger i sit statement, at vi i denne udfordrende tid skal minde os selv om, at man med vaccinationsprogrammer kan redde millioner af liv og kæmpe mod lidelser som for eksempel polio.

En udfordrende tid

- Europa og resten af verden går gennem en udfordrende tid, som vi aldrig kunne have forestillet os for et par måneder siden. Fra mit hjem i Danmark og som protektor for verdenssundhedsorganisationen WHO’s regionale kontor i Europa har jeg med stor beundring set den fantastiske indsats fra dem, der i forreste linje udfører kritiske og livsvigtige opgaver i vores samfund, lyder det fra Mary, der roser medarbejdere overalt i sundhedssystemet.

- Vi står i gæld til alle i sundhedssystemet, som kæmper dag og nat for at tage sig af patienter med COVID-19; siger kronprinsesse Mary i sit særlige statement.

Kronprinsesse Mary leverer varen

Verdenssundhedsorganisationen WHO er FN's organisation indenfor sundhedsområdet og har over 50 års erfaring med at koordinere den internationale indsats med henblik på at forbedre sundhed og levestandarder.

Organisationens primære opgave er at styrke nationale og lokale sundhedssystemer samt at fremme sundheden hos regionens befolkninger i samarbejde med regeringer, NGO'er og andre profiler som for eksempel Danmarks kronprinsesse Mary.

https://imgix.billedbladet.dk/webgrafik_bb16-forsider_8.jpg

Læs mere om: