Lørdag, 24. oktober 2015 — af af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary vil også knække cancer

Kronprinsesse Mary med Knæk Cancer-blomsten.
Kronprinsesse Mary med Knæk Cancer-blomsten.
Foto: Lars H. Laursen
Kronprinsesse Mary bar på sin officielle opgave i Høvelte fredag eftermiddag den særlige Knæk Cancer-blomst broche på sin frakkerevers.

Kronprinsesse Mary vil det samme som millioner af andre danskere. Knække cancer. Ved sin officielle opgave i Høvelte fredag eftermiddag bar hun den særlige Knæk Cancer-blomst på sit frakkerevers. På den måde viste hun sin støtte til forskning og behandling af kræftsygdomme, og hun viste samtidig, at hun er et engageret menneske. 

Marys søstre vil også knække koden

Også kronprinsessens søstre Jane Stephens, der er farmaceut, og Patricia Bailey, der er sygeplejerske på Tasmanien i Australien, er i øvrigt meget optaget af at knække koden til bekæmpelse af kræft.

Begge søstre er ambassadører for Ovarian Cancer Foundation. Patricia har i løbet af årene som sygeplejerske på Royal Hobart Hospital været tæt på mange patienter med kræft i underlivet.

SE MERE: Kendte kvinder er vilde med Marys stil

Mary modtaget med musik

Dagens kongelige æresgæst hos KFUM’s soldaterhjem i Høvelte fredag eftermiddag var engageret fra start. Hun blev modtaget med musik serveret af Livgardens Musikkorps, og det var helt tydeligt noget, der varmede på en blæsende og kølig oktoberdag. Anledningen til besøget var åbning af KFUMs Soldaterhjems udslusningsboliger for veteranfamilier.

Mødte veteran

Mary smilede ved modtagelsen, og hun var også i godt humør, da hun beså veteranboligerne på soldaterhjemmet og blev inviteret indenfor hos soldaterveteranen Magnus Nordtun. Magnus var den perfekte vært for kronprinsessen, som han fik fortalt om forholdene og om hverdagen på hjemmet.

– Det er vigtigt med disse boliger for veteranerne, sagde Mary til pressen, inden hun forlod Høvelte.

Mary er desuden protektor for Kræftens Bekæmpelse.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden