10. dec. 2022
Af Ulrik Ulriksen

Kronprinsessen må være meget glad: Særlig gave fra dronning Margrethe varmer Marys hjerte

Kronprinsesse Mary og dronning Margrethe
Kronprinsesse Mary og dronning Margrethe
Foto: Ritzau/Scanpix
For kronprinsesse Mary var det glædeligt at se, at dronning Margrethe har støttet et helt særligt projekt med 50.000 kroner.

Dronning Margrethe deltog onsdag den 23. november i bestyrelsesmøde i Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond.

Fonden støtter kulturelle, videnskabelige og sociale formål, der endnu ikke er igangsat.

Bestyrelsesmødet fandt sted på Fredensborg Slot, og der blev totalt bevilget 3.485.000 kr. ved dette møde til i alt 36 projekter.

Den 6. december blev det meldt ud, hvilke organisationer og projekter, som havde modtaget støtte.

Og for Mary må det i særdeleshed have tiltrukket sig opmærksomhed og varmet kronprinsessen om hjertet, at der blev tildelt 50.000 støttekroner til “Bryd Tavsheden”, som kronprinsesse Mary har fulgt tæt over flere år.

Dronning Margrethe støtter område med betydning for kronprinsessen

“Bryd Tavsheden” har fokus på forebyggende formidling om vold i nære relationer til børn og unge på skoler over hele landet.

Der arbejdes målrettet på at nedbryde tabuet omkring børnevold og kærestevold – for alle børn og unge har ret til et liv uden vold

Vold i nære relationer og kærestevold rettet mod piger og kvinder har optaget kronprinsessen i mange år, og for ganske nylig var Mary på besøg hos dronning Camilla på Buckingham Palace i London.

Kronprinsessen deltog den 29. november i dronning Camilla af Storbritanniens reception i forbindelse med FN’s internationale dag for afskaffelse af vold mod kvinder.

Temaet fylder således meget hos kronprinsesse Mary og Mary Fonden i øvrigt, og det er også et problem, flere andre kongelige altså har deres fokus rettet mod.

Læs mere om: