Onsdag, 23. december 2020 - af Ulrik Ulriksen

Kronprinsfamilien hygger på Amalienborg: Her er Marys gode juleråd

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Martin Høien
For kronprinsesse Mary er der god gang i julehyggen med familien hjemme på Amalienborg. Samtidig har Mary også fokus på en særlig gruppe danskere, der kan have det svært i julen.

Julen er en særlig tid præget af varme, kærlighed og fest og masser af hygge med familien.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I år er alt dog anderledes, og det skal vi huske at tænke på, så vi alle kan være med til at bekæmpe ensomhed her i julen.

Kronprinsesse Mary nyder lige nu julehyggen med kronprins Frederik og parrets fire børn hjemme i Frederik VIII’s Palæ.

Mary ved juletræet

I en video fra Mary Fonden sætter kronprinsesse Mary fokus på en gruppe danskere, der kan have det svært i julen.

Og kronprinsessen har også et par gode råd eller forslag til os.

I videoen er Mary foran juletræet i Riddersalen på Amalienborg, og Mary taler om, at det står lysende klart, når hun kigger tilbage på året, der er gået, at vi har oplevet medmenneskelighed, betænksomhed og omsorg for hinanden.

Vi skal komme ensomhed til livs

- Så mange har hjulpet, hvor de kunne ved at række ud til nogen, der har haft brug for det. Og det er netop sådan, vi kommer ensomheden til livs. Det skal vi særligt huske nu. Hvor det er jul.  For er man alene i de her dage, kan følelsen af ensomhed tage til i styrke, siger kronprinsesse Mary i videoen og fortsætter.

- Vi har alle et ansvar for at være med til at bekæmpe ensomhed. Selv en lille ting kan gøre en stor forskel for et andet menneske. Og der skal ofte ikke så meget til for, at man føler sig set og holdt af. At man føler, at man betyder noget for nogen. Det har vi alle sammen brug for, lyder det fra kronprinsessen, der herefter kommer med forslag til, hvordan man kan gøre en forskel.

Gode juleråd fra kronprinsessen

Her er Marys gode juleråd:

- Det at række ud til en, du tænker, måske har brug for det, kan gøre en stor forskel. For eksempel ved at sende en besked, banke på din nabos dør, tage et facetime-opkald eller måske gå en tur med afstand. På den måde kan vi alle sammen bidrage til, at ensomheden ikke får lov at bide sig fast hos endnu flere. Og vi kan i det hele taget være med til sprede lidt af den varme og juleglæde, vi alle sammen holder af.

Til sidst vil jeg gerne ønske alle en glædelig jul.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden