Kronprinsparret ærer de faldne: Nu venter sorgens stund

Se også:

Kronprinsparret er mandag eftermiddag ankommet til Holmens Kirke, hvor de sammen med efterladte og højtstående politikere deltager i en mindegudstjeneste i forbindelse med Flagdag for Danmarks udsendte

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary er mandag eftermiddag ankommet til Holmens Kirke, hvor de traditionen tro i forbindelse med Flagdag for Danmarks udsendte deltager i en smuk mindegudstjenste for Danmarks faldne.

Tidligere på dagen lagde et rørt kronprinspar en krans ved mindesmærket for Danmarks internationale indsats siden 1948 på Kastellet, hvor de faldne udsendte ligeledes var i centrum. 

Hædrer de udsendte

Gudstjenesten i Holmens Kirke er for de efterladte til dræbte i international tjeneste.

Med til at mindes og hædre de danskere, der har mistet livet på mission i udlandet, er udover kronprinsparret højtstående repræsentanter fra regeringen, folketinget, forsvaret, politie og beredskabsstyrelsen. 

Derudover deltager soldater fra de enheder, der har været udsendt siden sidste Flagdag. 

 

Stor indsats

Den 5. september er den officielle Flagdag for Danmarks udsendte.

Flagdagen blev højtideligholdt første gang i 2009, og formålet med Flagdagen er at hædre de personer, som er eller har været udsendt på en mission af Danmark samt anerkende den professionelle indsats, som de udsendte yder og har ydet i en række af verdens konfliktområder.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan 

Efter gudstjenesten overværer kronprinsparret en parade på Christiansborg Slotsplads.

Den 5. september er den officielle Flagdag for Danmarks udsendte. Flagdagen blev højtideligholdt første gang i 2009, og formålet med Flagdagen er at hædre de personer, som er eller har været udsendt på en mission af Danmark samt anerkende den professionelle indsats, som de udsendte yder og har ydet i en række af verdens konfliktområder.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden