14. jun. 2017
Af Marianne Singer

Kronprinsparret fornemme værter for japansk kronprins

kronprinsesse Mary
Kronprins Naruhito sammen med kronprinsesse Mary og kronprins Frederik.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary giver den japanske kronprins Naruhito fuld opmærksomhed under hans officielle besøg i Danmark.

Den japanske kejserfamilie har en tæt relation til den danske kongefamilie.

Det viste de senest under kronprins Frederik og kronprinsesse Marys officielle besøg i Japan i 2015, hvor kronprinsparret undervejs blev inviteret til frokost hos kejser Akihito og kejserinde Michiko i paladset i Tokyo og senere på dagen til middag hos kronprins Naruhito og kronprinsesse Masako.

Denne gæstfrihed bliver gengældt af det danske kronprinspar fra på torsdag, når de, sammen med dronning Margrethe, byder den japanske kronprins varmt velkommen til Danmark.

En unik oplevelse

Der er lagt op til nogle spændende dage med et tætpakket program, når kronprins Naruhito besøger Danmark i anledning af 150-året for de dansk-japanske diplomatiske relationer.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary vil uden tvivl være fokuseret på at gøre det seks dage lange, officielle besøg til en unik oplevelse for den japanske kronprins.

Dejlig frokost på slottet

Mens kronprinsparret er værter under en stor del af programmet, kommer kronprins Naruhito også til at hilse på dronning Margrethe, der sammen med kronprinsparret inviterer til en dejlig frokost på Fredensborg Slot.

Allerede om torsdagen bliver kronprins Naruhito budt velkommen på fornem vis, når kronprins Frederik og kronprinsesse Mary modtager den japanske æresgæst i Kastrup lufthavn.

Derefter kan kronprins Naruhito nå at vænne sig lidt til den store tidsforskel mellem Japan og Danmark, inden det for alvor går løs dagen efter.

Smukt selskab

Første punkt i programmet er en højtidelig kransenedlæggelse ved Kastellet i København med deltagelse af den danske og japanske kronprins.

Derefter følges de to kongelige herrer også til næste punkt, som er åbningen af særudstillingen "Japan i kongehuset", der viser kongehusets store interesse for Japan igennem århundreder.

Om aftenen gør kronprinsesse Mary dem smukt selskab, når de tilsammen overværer en traditionel japansk koncert i Skuespilhuset.

Flere soloopgaver

Ud over den kongelige frokost på Fredensborg Slot søndag har den japanske kronprins også flere soloopgaver i weekenden og mandag.

Mandag aften inviterer kronprinsparret til en festlig aften på Amalienborg, hvor kronprins Naruhito kan nyde en udsøgt middag i de pragtfulde omgivelser.

Det omfattende program slutter tirsdag, hvor kronprins Frederik præsenterer sin kollega for det vigtige interaktive besøgs- og udstillingscenter State of Green hos Dansk Industri på Rådhuspladsen.

Læs mere om: