Onsdag, 25. marts 2020 — af Ulrik Ulriksen

Kronprinsparret og børnene må vente: Nu er festen er flyttet

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.
Arkivfoto: Hanne Juul
Kronprinsparret er spydspidser for Royal Run, som skulle have været afviklet den 1.juni over hele landet. Nu er løbefesten flyttet på grund af coronakrisen.

Årets store nationale løbefest Royal Run, som efter planen skulle afvikles den 1. juni med kronprins Frederik og kronprinsesse Mary som aktive spydspidser i byer som Sønderborg og Aalborg samt København er blevet udskudt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Denne ærgerlige nyhed er netop blevet meldt ud fra Royal Run-løbsledelsen, og kronrins Frederik har udtalt sig om flytningen af motionsbegivenheden.

- Selv om der fortsat er over to måneder, til Royal Run efter planen skulle afvikles d. 1. juni, har en enig styregruppe i samråd med de lokale arrangører, Kongehuset og mediepartneren TV 2 besluttet at udsætte Royal Run til søndag d. 6. september. Royal Run i Nuuk, Grønland, flyttes fra 28. maj til d. 30. august, lyder det fra Dansk Atletik Forbund.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hilsen fra Mary og Frederik og børnene

I forbindelse med den nye Royal Run-dato følger en hilsen fra Kronprinsparret:

- Vi har i hele familien glædet os til at snøre løbeskoene til Royal Run. Men på grund af den aktuelle situation med COVID-19/coronavirus er vi desværre nødt til at udskyde årets løbefest til ‪den 6. september i Danmark og ‪den 30. august i Grønland.

Vi vil gerne opfordre alle løbeglade - unge som ældre - til at bevare glæden og begejstringen for motion, følge myndighedernes anbefalinger og til at væbne sig med tålmodighed.

Vi håber alle seks, at Royal Run kan blive et stort samlingspunkt efter sommerferien, og at alle indtil da passer på sig selv - og hinanden.

Store udfordringer

Corona-problematikken har et stykke tid givet arrangørerne store udfordringer, og for en uges tid siden håbede man stadig på, at man kunne afvikle Royal Run som planlagt.

Skærpet indsats

I går, tirsdag den 24. marts, kom der en ny udmelding fra Royal Run-ledelsen som optalt til dagens besked om flytning af løbet.

- Vi følger myndighedernes skærpede indsats over for COVID-19. Sikkerheden og sundheden for vores deltagere, tilskuere og frivillige er det absolut vigtigste for os og vores lokale arrangører, lød det fra Royal Run.

Arbejder på højtryk

Det er tydeligt, at man stadig arbejder på højtryk på arrangører-holdet, som på Royal Run-hjemmesiden svarer på flere spørgsmål fra de over 80.000 tilmeldte danskere, som ser frem til motionsbegivenheden.

Træn alene

Der bliver blandt andet spurgt, om man å træne sammen op til løbet.

-Vi anbefaler, at alle følger myndighedernes anbefalinger, så diverse træningsfællesskaber frem mod Royal Run sættes i bero i marts måned, lyder svaret til motionshungrende danskere, som må træne alene i denne tid.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden