29. aug. 2018
Af Dorte Quist

Kronprinsparret og præsidentparret: To populære powerpar

Det franske præsidentpar, Brigitte og Emmanuel Macron, kronprinsesse Mary og kronprins Frederik.
Det franske præsidentpar, Brigitte og Emmanuel Macron, kronprinsesse Mary og kronprins Frederik.
Foto: Martin Høien/AOP
Kronprinsesse Mary og den franske præsidentfrue, Brigitte Macron, fulgtes til Glyptoteket og ventede på deres mænd på trappen.

Et par hundrede tilskuere havde taget opstilling ved trapperne til Glyptoteket i København for at få et glimt af dagens to powerpar - kronprins Frederik og kronprinsesse Mary samt det franske præsidentpar, Brigitte og Emmanuel Macron, før de fire gik ind til et mindre kulturmøde i museets fine rum.

Et par og tyve danske kunstnere fra alle dele af kulturlivet - film, TV, teater, litteratur, skulptur, design, etc. - var inviteret af kulturministeriet som repræsentanter for det danske kulturliv.

Præsidenten ønskede at tale personligt med alle

Og det var den franske præsidents udtrykkelige ønske, at arrangementet forblev lille, så han efter kulturminister Mette Bocks velkomsttale havde mulighed for at tale personligt med hver eneste af de danske kunstnere.

Blandt de danske repræsentanter var forfatter Hanne-Vibeke Holst, chef for Det Kongelige Teater Kasper Holten, filminstruktør Thomas Vinterberg samt forfatter og TV-vært Adam Price.

VIDEO: Gense højdepunkterne fra dronningens store gallataffel

Læs mere om: