26. mar. 2015
Af af Marianne Singer og Jesper Sunesen (foto) i Japan

Kronprinsparret smed skoene i Japan

Kronprinsesse Mary
Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary begyndte deres Grønlandsfremstød i Tokyo med et stort seminar og talte derefter med japanske børn, som har været udsat for mobning, i det kendte Kyu Asakura-hus, hvor sko ikke er tilladt.

Der er mange skikke og anderledes omgangsformer at forholde sig til i Japan.

Således måtte kronprins Frederik og kronprinsesse Mary hoppe ud af deres sko under et af de første officielle programpunkter i "Solens rige".

Her står kronprins Frederik og kronprinsesse Mary henover tre dage i spidsen for et Grønlandsfremstød.

LÆS OGSÅ: Derfor er kronprinsesse Mary og Frederik i Japan

Kronprinsesse Mary talte om hjertesag

Det var under besøget i det smukke Kyu Asakura-huset, der er et traditionelt japansk hus fra 1919, at kronprins Frederik og kronprinsesse Mary fulgte anvisningen om at gå rundt i strømper.

Kort efter ankomsten blev der sat fokus på mobning - et område, som kronprinsessen i mange år har beskæftiget sig med i Mary Fonden.

Kronprinsparret satte sig ned med syv japanske skoleelever, der alle har været udsat for mobning, mens også eksperter indenfor området delte ud af deres viden.

VIDEO: Frederik til kong Willem-Alexander: Ærgerligt vi ikke så mere til hinanden

Mobning er et stort problem i Japan

I Japan er mobning et enormt problem, og selv det japanske kronprinspars datter, prinsesse Aiko, har været udsat for Ijime, som mobning hedder på japansk.

Kort før arrangementet om mobning havde kronprinsparret deltaget i et seminar om grønlandske fiskeriprodukter, der blev præsenteret for potentielt nye, japanske kunder i den moderne konferencebygning Hillside Plaza.

Grønland er meget interesseret i at udvide sin fiskerieksport til Japan.

LÆS OGSÅ: Fejringen af dronning Margrethe er i gang

Vist video fra Grønland

Der blev vist video og billeder af Grønlands rige natur og bagefter kunne japanerne både smage og se lækkerier fra havet som hellefisk, rejer og krabber.

Med på turen er også en grønlandsk delegation, herunder landsstyreformand Kim Kielsen, minister for fiskeri, fangst og landbrug Karl-Kristian Kruse og grønlandske virksomheder og fødevareminister Dan Jørgensen.

Kronprinsesse Mary
Jesper Sunesen/BILLED-BLADET

Læs mere om: