19. nov. 2017
Af Dorte Quist

Kronprinsparrets nye stjerner: De får priser af Mary og Frederik

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik
Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik
Foto: AOP
Se, hvem kronprinsesse Mary og kronprins Frederik har valgt at give deres Stjernedryspriser 2017 lørdag den 25. november..

På næste lørdag uddeler kronprinsparret deres store priser ved et stort musik-arrangement i Jysk Musikteater i Silkeborg, og hoffet har offentliggjort, hvem der skal modtage de to Stjernedryspriser 2017 på hver 50.000 kroner.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary har valgt at hædre to yngre kunstnere, som er på vej til at bryde igennem, og deres valg er faldet på de dygtige producere bag podcasten Third Ear samt den meget roste designer Cecilie Bahnsen.

Se det hele på TV

Podcasten Third Ears to producenter, Tim Hinman og Krister Moltzen, debuterede i 2009 med programmet "Guldhornene", som er blevet downloadet over 80.000 gange. De får Stjernedrysprisen for deres nyskabende og medrivende lydproduktioner, som er en blandring af underfundige historier, dokumentar og lydkollager, som har genoplivet radiomontagen for et stort publikum.

Cecilie Bahnsen, der sidste år fik den meget eftertragtede Dansk Design Talent Magasin Pris, får kronprinsparrets pris for sit enestående design, der har et ultra feminint udtryk blandet med styrke, kraft og intensitet.

Festen lørdag den 25. november i Silkeborg, hvor også Kronprinsparrets Sociale Pris og Kulturpris overrækkes, transmitteres direkte på DR1 kl. 21, og her er Stéphanie Surrugue og Kåre Quist værter, mens musikalske navne som Shaka Loveless, Aura, Jærv, Bisse samt Aarhus Teater i selskab med Simon Kvamm og Marie Højlund vil optræde.

Kronprinsparrets Priser blev indstiftet af Bikubenfonden i 2004 som en bryllupsgave til kronprinsparret. Formålet med prisuddelingen er at synliggøre og anerkende den ekstraordinære præstation inden for dansk, grønlandsk og færøsk kultur og socialt arbejde.

Læs mere om: