20. maj. 2022
Af Marianne Singer

Lige nu i Dragør: Veloplagt dronning Margrethe ankommer med prinsesse Beatrix

Dronning Margrethe og prinsesse Beatrix.
Dronning Margrethe og prinsesse Beatrix.
Foto: Hanne Juul
Hendes Majestæt Dronningen er fredag formiddag ankommet til Dragør med sin gode kongelige veninde, hollandske prinsesse Beatrix. Sammen skal de deltage i fejringen af 500-året for den nederlandske indvandring til Store Magleby.

Stemningen var fra start varm og hjertelig, da dronning Margrethe fredag morgen tog hul på en stor byfejring i Dragør sammen med sin gode veninde, hollandske prinsesse Beatrix.

Det veloplage kongelige duo ankom til en officiel modtagelse på Dragør Rådhus, hvor borgmester Kenneth Gøtterup tog imod.

Til stor byfest

Sammen skal Danmarks nuværende og Hollands tidligere dronning deltage i fejringen af 500-året for den nederlandske indvandring til Store Magleby.

Dronningens og prinsesse Beatrix’ besøg markerer, at den danske konge Christian 2. for 501 år siden inviterede en række nederlandske bønder til Amager, hvor de bosatte sig i Store Magleby.

I de efterfølgende generationer udviklede bønderne det specialiserede amagerbrug, der er en særlig måde at dyrke grøntsager på.

Produkterne afsatte bønderne i København, hvor blandt andet Amagertorv var deres torveplads.

Fejret med forsinkelse

Jubilæet, der markeres med et års forsinkelse på grund af sidste års coronarestriktioner, byder på officiel modtagelse på rådhuset, karettur, og besøg på Amagermuseet, hvor dronningen og prinsessen kommer til at opleve, hvordan nederlandsk kultur og skik stadig er en del af lokalsamfundet, blandt andet med den traditionelle fastelavnsridning.

Afslutningsvist besøges det økologiske gartneri Seerupgaard, hvor amagerbruget stadig praktiseres.

Læs mere om: