Lørdag, 12. februar 2022 — af Marianne Singer

Livslang kærlighed: Derfor er Mary den rette for Frederik

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary i et kærligt øjeblik under deres officielle besøg i Tyskland i 2015.
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary i et kærligt øjeblik under deres officielle besøg i Tyskland i 2015.
Foto: Hanne Juul
Kronprins Frederik har i kronprinsesse Mary fundet sin store kærlighed og soulmate.

– Det var jo ikke bare forelskelse, men lige så meget følelsen af at have mødt en soulmate.

Så kort og præcist beskriver kronprins Frederik mødet med australske Mary Donaldson i biografien “Under Bjælken” af Jens Andersen.

En følelse og et helt særligt bånd til Mary, som kronprinsen allerede fornemmede på et meget tidligt stadie af deres forhold, og som stadig er der.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Fire vidunderlige børn

Kronprins Frederik fik med Mary ved sin side ikke bare en elsket hustru, der har givet ham fire vidunderlige børn, men også en trofast og loyal støtte, som gør både ham selv og danskerne stolte med sit vindende væsen.

Et af de nye officielle portrætter af kronprinsfamilien i anledning af kronprinsesse Marys 50-års dag.
Foto: Hasse Nielsen

Kronprinsessen har lige fra det øjeblik, hun sagde ja til kronprins Frederik og dermed blev medlem af et af verdens ældste monarkier, været tro mod sig selv og sine værdier og dermed fundet sig godt til rette i en rolle, hun selv skulle være med til at skabe.

Det har betydet, at hun i dag står stærkere end nogensinde med styr på både mærkesager og sin rolle som repræsentant for kongehuset i ind- og udland.

Smitter af på kronprinsen

– Jeg befinder mig et rigtig godt sted, og jeg nyder at være, præcis hvor jeg er, som kronprinsesse Mary forklarede i 50-års fødselsdagsinterviewet med BILLED-BLADET.

Foto: Hanne Juul

En glæde ved livet og den kongelige rolle, som uden tvivl smitter af på kronprinsen.

Landets powerpar

Med Mary ved sin side kan han trygt se ind i fremtiden som kommende konge af Danmark, og allerede nu er de landets powerpar, som danskerne slet ikke kan få nok af.

De mange krav og forventninger, der er til kronprinsparret, tynger ikke så meget, når man er to, der står sammen.

Det nye gallaportræt af kronprinsparret i anledning af kronprinsesse Marys 50-års fødselsdag.
Foto: Hasse Nielsen

Det perfekte match

Mary er det perfekte match for Frederik, og de fremstår som et fasttømret team, der følger med tiden og tager danskerne med storm.

Men også kærligheden mellem Frederik og Mary er stadig åbenlys efter næsten 18 år som ægtepar.

Stadig lige forelskede

Man forbløffes således over, hvor forelskede de stadig ser på hinanden ved officielle begivenheder og dermed skaber rum for dem selv i små, kærlige øjeblikke. Senest under åbningen af særudstillingen “Mary og Kronprinsesserne” på Koldinghus.

Kronprinsparret på Koldinghus.
Foto: Hanne Juul

Kærligheden til ægtemanden lyste også ud af Mary, da hun holdt en fuldstændig enestående og blændende tale til kronprinsen ved hans 50-års fødselsdag.

– Jeg er lykkelig for, at du fejede benene væk under mig, og at vi vovede at falde for hinanden – ikke for en stund, men for livet, sagde hun blandt andet.

Kronprinsesse Mary under talen.
Foto: Martin Høien
En rørt kronprins Frederik under sin hustrus tale.
Foto: Martin Høien

Stærk og selvstændig

Men Mary er definitivt ikke kun Frederiks støtte og Danmarks repræsentant. Hun er så stærk og selvstændig, hun er modig og bestemt, og så er hun helt sin egen, sådan som hendes mor og far har lært hende: Man kan kun være sig selv.

Hendes urokkelige tro på og passion for sine mærkesager har gjort blandt andet Mary Fonden til en kæmpe succes og hjulpet mange mennesker ud af social isolation og videre i livet. Her er fokus på mobning og trivsel, ensomhed og vold i hjemmet – komplicerede emner, som kronprinsessen ikke er bange for at tage fat i.

Bliver ikke bare ved snakken

Et andet område, som kronprinsessen utrætteligt kæmper for, er piger og kvinders rettigheder.

For at det ikke bare bliver ved snakken, rejser kronprinsessen jævnligt ud i verden på arbejdsrejser til konfliktfyldte steder, hvor hun er et lys i mørket og spreder håb hos de mest udsatte.

Kronprinsesse Mary i Burkina Faso i 2021.
Foto: Jesper Sunesen

Hun tør i de svære situationer vise følelser og sætte sig på hug eller tage et barns hånd, hvis det skal til.

Trygge rammer

Også hjemme i Frederik VIII´s Palæ på Amalienborg er kronprinsessen optaget af at skabe de bedste rammer for sine og kronprinsens børn.

Arvefølgen er således ikke bare sikret, men familielivet fungerer optimalt, og Frederik og Mary gør deres bedste for at være omsorgsfulde og nærværende forældre i usædvanlige rammer.

– Det er meget vigtigt, at de er stolte af, hvem de er, og af den familie, de er en del af, og hvad den familie betyder for danskerne, forklarede kronprinsesse i fødselsdagsinterviewet med BILLED-BLADET.

Og det er i den grad lykkedes, hvilket blandt andet ses på den rolige og selvsikre måde, de møder pressen og store menneskemængder på – de hviler simpelthen i sig selv.

Kronprinsparrets fire børn ved dronningens fødselsdagsfejring på Marselisborg Slot i Aarhus i 2019.
Foto: Hanne Juul

Krammer og knus

Kronprinsparret både krammer og giver knus til deres børn i offentligheden, så man aldrig er i tvivl om deres store kærlighed til dem.

Prins Christian med sin mor, kronprinsesse Mary, ved Hubertusjagten i 2019.
Foto: Lars H. Laursen
Prins Christian og prinsesse Josephine med deres mor, kronprinsesse Mary, ved Hubertusjagten i 2019.
Foto: Lars H. Laursen

Også forholdet til dronning Margrethe er formidabelt, hvilket blev understreget, da kronprinsessen i 2019 blev udnævnt til rigsforstander.

Marys betydning for kongehuset kan ikke undervurderes, og dronningen sætter, ligesom kronprinsen og danskerne, stor pris på kronprinsesse Mary.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden