Lørdag, 5. november 2022 - af Karina Didriksen

Lørdag skal kronprinsparret til stor fest: Men Mary kan ikke sove længe dagen efter

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik 

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik 

Foto: Hanne Juul
Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik lægger vejen forbi Ringsted lørdag den 5. november, hvor der venter helt særlige begivenheder.

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik er netop vendt hjem fra nogle travle arbejdsdage i Vietnam, og nu kan de se frem til en begivenhedsrig weekend.

Kronprinsparret skal nemlig tilbringe en stor del af lørdagen i Ringsted, hvor der venter dem hele to arrangementer.

Først lægger de vejen forbi Sct. Bendts Kirke i Ringsted. Det sker lørdag den 5. november kl. 16.00.

Besøget er planlagt i forbindelse med uddelingen af Kronprinsparrets Priser 2022 i Ringsted Kongrescenter senere på dagen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Rundvisning i kirken

Sct. Bendts Kirke er blandt landets vigtigste kirker i forhold til kongefamilierne. Den har mange kongegrave, der vidner om den store historiske betydning, som kirken har haft i middelalderen.

- Vi glæder os meget til at vise kronprinsparret selve kirken, men også de moderne formidlingsmidler, som bruges for at fortælle dele af kirkens historie, siger borgmester Henrik Hvidesten i en pressemeddelelse.

Under besøget får kronprinsesse Mary og kronprins Frederik en rundvisning i kirken, og her får de en sjov og anderledes oplevelse.

En del af rundvisningen bliver nemlig digital, hvor kronprinsparret får virtual reality headset på og oplever den skæbnesvangre dag i juni 1806, hvor Sct. Bendts Kirke stod i flammer.    

Værter for DR-show

Efter besøget i kirken i Ringsted har Frederik og Mary lige et par timer til at slappe af, inden det fine tøj skal findes frem.

De deltager i Kronprinsparrets Priser 2022, der sendes live fra Ringsted Kongrescenter kl. 21.00 på DR1.

De royale æresgæster ankommer kl. 20.40, og de kan se frem til et festlig og musikalsk show, hvor skuespiller Jakob Oftebro er vært.

Mary i Dyrehaven

Selv om kronprinsparret kommer sent hjem efter det store DR-show lørdag aften, så kan kronprinsesse Mary ikke sove længe. 

Hun skal nemlig tidligt op og ud i Dyrehaven, hvor hun skal uddele ”H.K.H. Kronprinsesse Marys ærespræmie” til vinderen af den traditionsrige Hubertusjagt.

Du kan følge med i kronprinsesse Mary og kronprins Frederiks travle weekend på BILLED-BLADETs hjemmeside, hvor vi dækker alle arrangementerne.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden