Må dronning Margrethe tage kronjuvelerne med til udlandet?

Prins Henrik og dronning Margrethe. Indsat: Et af kronjuvel-garniturerne.

Prins Henrik og dronning Margrethe. Indsat: Et af kronjuvel-garniturerne.

Fotomontage: Hanne Juul og Ritzau Scanpix.
I BILLED-BLADETs kongelige brevkasse kan du hver uge læse interessante spørgsmål om alt inden for den royale verden.

Kære kongelige brevkasse!

Må Margrethe tage kronjuvelerne med til udlandet?

Med venlig hilsen
Mona Larsen

Kære Mona Larsen!

Kronjuvelerne tilhører kronen og stilles til rådighed for majestæten. De må kun anvendes indenfor rigets grænser. Dronningen bruger dem typisk i forbindelse med nytåret, statsbesøg og særlige begivenheder i den kongelige familie. Kronjuvelernes historie går tilbage til Christian 6.s dronning Sophie Magdalene i midten af det 18. århundrede. De består primært af fire store garniturer eller smykkesæt, der opbevares i "Guldburet" på Amalienborgmuseet og i skatkammeret på Rosenborg Slot.

Venligst
Jon Bloch Skipper

Har du et spørgsmål af royal karakter, som du gerne vil have opklaret? Så kan du sende det ind til BILLED-BLADETs kongelige brevkasse, der er en fast del af Danmarks royale ugeblad.

Hver uge svarer historiker og royalekspert Jon Bloch Skipper på interessante spørgsmål om kongehuset, kongefamilier i ind- og udland samt mange andre spændende aspekter af den royale verden igennem historien.
 
 
Jon er forfatter til flere bøger om og med de kongelige, herunder "Tre søstre: samtaler mellem dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie" (2008).
 
Send dit spørgsmål på mail til [email protected] eller på post til BILLED-BLADET, postbox 602, 0877 København C. Mærk kuverten "Kongelig brevkasse".

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden