Mandag, 6. april 2020 - af Trine Larsen

Majestæten isoleret: Det får dronningen tiden til at gå med

Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe er ligesom rigtig mange andre danskere i selvvalgt karantæne hjemme på Fredensborg Slot for ikke at overføre Corona-smitte til andre eller selv blive smittet. Men hvor mange synes tiden er lang og føles ensom, har dronningen stadig masser af gøremål

Dronning Margrethe følger sit eget råd til danskerne: Bliv hjemme. 

Siden Danmark blev lukket ned 12. marts for at undgå Corona-smitten skulle ende endnu mere katastrofalt, har dronningen fulgt myndighedernes råd og bl.a aflyst al fejring i forbindelse med sin 80 års fødselsdag 16. april. 

Majestæten har også siden været i selvvalgt karantæne på Fredensborg Slot, hvor dronningen har valgt at blive, også i de kommende påskedage, der ellers traditionen tro skulle været afholdt på Marselisborg Slot i Aarhus.

Så det er fra Fredensborg slot, at dronningen regerer Danmark for selvom kun dele af samfundet fungerer, er dronningen på arbejde af og til, bl.a når nye love bliver vedtaget. Dem skal dronningen underskrive og dét gør hun stadig. Samtidig er der en masse andre ting, dronningen skal tage stilling til, rent arbejdsmæssigt, både ting som måske skal aflyses på grund af situationen, officielle arrangementer der skal udsættes, hvis muligt, eller planlægges til senere.

Men også fritiden, og måske endda påskeferien, udfylder dronningen med sin store hobby, kunsthåndværk i alle afskygninger. Dronningen syr flittigt, ligesom majestæten holder meget af at tegne og male, og der har derfor helt sikkert været projekter, som dronnigen nu har tid til at kaste sig over.

Dronningen er på Fredensborg Slot kun omgivet af så få medarbejdere, som muligt, men majestæten har som altid selskab af sin hofdame og en adjudant. Dem har dronningen også selskab med til frokost og middag, så hele alene er dronningen heldigvis ikke.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden