18. nov. 2015
Af af Trine Larsen

Majestæten uddelte Dronningens Ur

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe overraskede garder. Han fik først at vide, at han var udvalgt til at få Dronningens Ur, kort før uddelingen.

Dronning Margrethe var onsdag på Den Kongelige Livgardes Kaserne på Rosenborg Slot for at overvære Livgardens parade og overrække Hendes Majestæt Dronningens ur.

Uret og den store ære tildeles en garder, som har ydet en helt ekstraordinær indsats. Den tilfaldt 21-årige garder Klaus Fredborg fra Støvring i Nordjylland. Han har gjort tjeneste ved 1. Vagthold og havde egentlig fri i dag, men grundet hæderen blev han indkaldt til parade.

Blev overrasket

Først kort før han blev kaldt frem foran majestæten, blev Klaus Fredborg klar over, at æren tilfaldt ham.

- Jeg ønsker Dem hjertelig tillykke med denne anerkendelse, og jeg håber, at De kan se tilbage på tiden i Livgarden med gode minder og glæde Dem over dette i fremtiden, sagde dronningen bl.a i sin personlige tale til garderen, som stolt og glad modtog et flot ur i guld fra Georg Jensen.

Hans mor, Birgit, søster Nina og stedfar Keld Buus overraskede garder Fredborg ved at være kommet fra hjemmet i Nordjylland for at være med til den særlige oplevelse.

Læs mere om: