7. apr. 2020
Af Lone Vandborg

Margrethe aflyser alt over sommeren

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe.
Foto: Martin Høien
Sommertogt og genforeningsfest må vente

Der var lagt op til en aktiv sommer for dronning Margrethe og resten af kongefamilien.

Dronningen skulle på sommertogt, og hele kongefamilien skulle deltage i 100-året for genforeningen af Danmark og Sønderjylland.

Kongehuset meldte ud

Efter Mette Frederiksen og regeringens nye tiltag angående bekæmpelsen af Covid-19 har kongehuset sendt denne pressemeddelelse ud:

"Sommertogt og deltagelse i markeringen af Genforeningen udsættes til 2021

På baggrund af den seneste udmelding fra Statsministeriet om at forbuddet mod større forsamlinger fastholdes til og med august, aflyses følgende arrangementer i Kongehusets kalender i juni og juli måned i år:

Hendes Majestæt Dronningens planlagte sommertogt med Kongeskibet Dannebrog til Anholt den 3. juni og Aarhus Kommune den 5.-6. juni aflyses. Begge kommuner planlægger i samarbejde med Kongehuset at gennemføre besøgene i forsommeren 2021.

Alle aktiviteter for Dronningen og den kongelige familie i forbindelse med markeringen af 100-året for Genforeningen af Danmark og Sønderjylland i juli måned aflyses. Kongehusets deltagelse i markeringen skulle være foregået i dagene fra den 9.-12. juli. Her var det blandt andet planen, at Dronningen og den kongelige familie skulle have besøgt området ad den samme rute som Majestætens farfar, Christian 10., havde fulgt 100 år tidligere. Det aflyste besøg vil blive gennemført med Genforeningsdagen den 15. juni 2021 som omdrejningspunkt."

Læs mere om: