Torsdag, 14. juni 2018 - af Trine Larsen

Margrethe, Anne-Marie og Benedikte fejrer Sankt Hans sammen

Dronning Anne-Marie, dronning Margrethe og prinsesse Benedikte.
Dronning Anne-Marie, dronning Margrethe og prinsesse Benedikte.
Arkivfoto: Claus Fisker
Dronning Margrethe kommer Sankt Hans aften i Tivoli sammen med sine søstre, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie. Det er første gang de tre søstre sammen skal overvære en balletforestilling på Pantomimeteatret - og allerede dagen efter er de tre kongelige søstre igen i Tivoli.

Dronning Margrethe får brugt sit Tivoli-kort til fulde, for hele to gange i næste uge vil majestæten besøge Carstensens gamle have, Tivoli.

Første gang er Sankt Hans aften, lørdag 23.juni, hvor der er repremiere på forestillingen "Den Stanhaftige Tinsoldat" kl.19.00 på Pantomimeteatret

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Her vil dronningen, der har lavet scenografi og kostumer, være blandt publikum og igen se forestillingen, som hun skabte sammen med koreografen Dinna Bjørn og komponisten James Price i 2013.

Succesen var så stor at forestillingen også spillede i 2014 på Pantomimeteatret, og H.C. Andersen eventyret, som dronningen holder meget af, får nu igen repremiere.

Dronningen kommer og overværer forstillingen sammen med sine to søstre, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie, der ikke tidligere sammen har set deres kreative søsters opsætninger på Pantomimeteatret samtidig.

Dronning Margrethe og søstrene uddeler legat

De tre kongelige søstre vil dermed være i den 175-år gamle have, to dage i træk.

For allerede dagen efter, søndag 24. juni, vil det kongelige trekløver igen besøge Tivoli, idet de sammen skal uddele deres mor, Dronning Ingrids Hæderslegat.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Det er en tradition at de tre søstre er sammen om at uddele legaterne på hver 250.000 kroner til unge lovende kunstnere, og i år sker det til den norske operasanger Lise Davidsen og Den Kongelige ballets danser, Astrid Grarup Elbo, som begge får den fornemme hæder

Dronning Ingrids Hæderslegat bliver uddelt i Tivolis Koncertsal under sommerkoncerten, hvor 100-året for Leonard Bernstein's fødsel markeres med et underholdende program, hvor nogle af hans evergreens bliver spillet af bl.a den berømte violinist, Ray Chen, som spiller Bernsteins "West Side Story".

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden