Margrethe, Benedikte og Anne-Maries søde juletradition fra barndommen

Dronning Anne-Marie, prinsessse Benedikte og dronning Margrethe.

Dronning Anne-Marie, prinsessse Benedikte og dronning Margrethe.

Foto: Niels Henrik Dam
De kongelige søstre har adopteret en hyggelig juletradition fra deres mors hjemland.

13. december er det Lucia dag, og i Danmark fejres det traditionen tro med luciaoptog i hele landet. I Sverige har dagen en endnu større betydning, og da svenskfødte dronning Ingrid kom til Danmark efter hun giftede sig med daværende kronprins Frederik, tog hun en af de svenske lucia-traditioner med sig.

Lige fra dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie var små piger har de tre prinsesser nemlig gået luciaoptog for deres forældre om morgenen d. 13. december. En tradition, som vi i dag bl.a. ser blive holdt i hævd hos i den svenske kongefamilie, hvor kronprinsesse Victoria og prins Daniel flere gange har delt dejlige billeder af børnene prinsesse Estelle og prins Oscar iført lucia-tøj - hun som lucia-brud og han som stjernedreng. 

De tre prinsesser gik for mor og far

Det var altså en fast del af julemåneden, at Margrethe, Benedikte og Anne-Marie gik luciaoptog for mor og far hjemme på Amalienborg. Denne tradition opretholdte prinsesserne helt indtil de blev teenagere. 

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

På forsiden af BILLED-BLADET i 1946 kunne man se prinsesse Margrethe og prinsesse Benedikte iført deres fine kostumer i forbindelse med en Luciafest i det svenske Gestandtskab i København. 

BILLED-BLADET, 1946
Foto: BILLED-BLADET

BILLED-BLADET, 1946

BILLED-BLADETs kongelige julekalender

Dette er låge nr. 13 i BILLED-BLADETs julekalender.

Fra d. 1.-24. december er der kongelige julekalender på billedbladet.dk. Her kan du hver dag læse et nyt kongelige fun fact som dette.

Glæd dig til i morgen, hvor vi åbner næste låge. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden