8. aug. 2013
Af af Juliane Olsen, NewsDesk, Aller Media

Maria Montell: Sådan var forholdet til kronprins Frederik

Maria Montell fortæller om forholdet til kronprins Frederik
Maria Montell fortæller om kærlighedsforholdet til kronprins Frederik.
Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Sangerinden Maria Montells forhold til kronprins Frederik er blevet endevendt, men nu fortæller hun selv, hvad der var årsagen til, at de to gik fra hinanden.

Kronprinsens ekskæreste. Det er et mærkat, som den 44-årige sangerinde Maria Montell har haft svært ved at løbe fra, siden hun tilbage i midten af 1990’erne dannede par med Danmarks kommende konge. I dag er hun lykkeligt gift med filminstruktøren Tomas Villum Jensen, som hun har tre børn med, men før det var kronprinsen en overgang et element i sangerindens turbulente kærlighedsliv.

LÆS OGSÅ:

Hun mødte ham ved et privat arrangement i en af de travleste perioder i sit liv tilbage i 1996, da hun lige var slået igennem med albummet Svært at være gudinde. Gnisten tog hurtigt fart men fik svært ved at holde.

- Jeg møder Frederik, og vi bliver kærester…og det var nok to lidt for store ting på én gang. Jeg turnerede på det tidspunkt rundt i verden med mit band, og jeg havde slet ikke tid og ro til at finde ud af, hvad det hele egentlig var for noget imellem os. Men sådan blev det bare, siger Maria Montell i et interview med magasinet Liv.

Både i kraft af sit forhold til kronprinsen og sin komet-karriere får Maria Montell pludselig meget stor medieopmærksomhed, og det er svært at tackle for den unge sangerinde.

- Jeg vil ikke sige, at jeg mistede jordforbindelsen, men jeg fløj rundt i en periode og oplevede musikalsk en international succes, som er de færreste forundt og var samtidig i et forhold, som vakte stor offentlig opmærksomhed, siger sangerinden.

Fokus på Frederik

Maria Montell oplevede pludseligt, at hun ikke fik anerkendelse for det, hun havde udrettet i sin karriere men i stedet, fordi hun blev fanget i et kys med kronprinsen.

- Det tog lidt glæden af det, jeg selv havde skabt fra barnsben. Fokus skiftede fra, at det var godt gået, at jeg havde fået et internationalt gennembrud, til at jeg var kærester med Frederik. Og det var enormt svært for mig. Jeg er jo ikke blevet opdaget i nogen tv-konkurrence, men havde selv skabt den succes!

I 2003 mødte Maria Montell så Tomas Villum Jensen en aften i Aarhus i forbindelse hendes job som talentdommer. Efter flere måneders bejlen fra filminstruktøren overgav sangerinden sig, og tre måneder senere ventede parret deres første barn sammen.

Læs mere om: