5. apr. 2020
Af Marianne Singer

Markant ændring: Kronprinsfamiliens nye liv

Kronprins Frederik
Kronprinsfamilien.
Foto: Martin Høien
Hverdagen er blevet markant anderledes for kronprinsparret og deres børn under corona-krisen.

Kronprins Frederik, 51, og kronprinsesse Mary, 48, er ligesom deres fire børn aktive og sociale mennesker, der ofte er på farten.

Derfor er det uden tvivl også en kæmpe forandring for kronprinsfamilien, at de nu, ligesom alle andre danskere, så vidt muligt skal holde sig hjemme og på afstand fra andre for at undgå yderligere corona-smitte.

Følger protektioner

Heldigvis har kronprinsfamilien helt styr på den moderne teknologi og kan på den måde være i kontakt med blandt andet deres protektioner og andre mærkesager, de er engageret i.

For kronprins Frederik er det derudover selvfølgelig vigtigt som medlem af IOC fortsat at følge Den Internationale Olympiske Komités arbejde og hjertebarnet Royal Run, mens kronprinsesse Mary helt sikkert er i tæt kontakt med sine medarbejdere i Mary Fonden.

Arbejder hjemmefra

Både kronprins Frederik og kronprinsesse Mary har delt billeder på kongehusets sociale medier, hvor de arbejder hjemmefra.

Kronprins Frederik besøgte over FaceTime hjælpeorganisationen Røde Kors, som han er protektor for, mens kronprinsesse Mary som protektor deltog i et online-møde med WHO´s kontor for den europæiske region om håndteringen af coronavirus.

Takkede for indsatsen

Begge to fremhævede og takkede i den forbindelse for den store indsats, som mange gør i den nuværende krise.

Også de kongelige børn benytter sig flittigt af online-mulighederne for tiden.

Savner kammerater

Det fortalte prins Christian, 14, prinsesse Isabella, 12, og tvillingerne, prins Vincent og prinsesse Josephine på ni år, i en video-hilsen, der blev sendt under TV2-programmet "Danmark står sammen".

- Vi taler lidt om hverdagen, en anderledes hverdag. Hvad er det I savner mest? spurgte kronprinsparret deres børn i videoen.

Prins Christian svarede, at han savner at se sine venner og at dyrke noget mere sport, mens prinsesse Isabella forklarede, at hun var enig med det med vennerne og er glad for online-undervisningen.

Dejligt at være fire

Prins Vincent syntes onlineundervisningen er lidt kedelig, mens prinsesse Josephine er vild med at facetime med sine venner.

At være fire søskende i en tid, hvor man må undvære sine venner ser ud til at være et hit i Frederik 8.s Palæ, hvor der er god plads til at lege sammen både inden- og udenfor.

Hygge og leg

Ude i haven er der god plads til at boltre sig på græsplænen, spille bold og hoppe på trampolin.

Eller bare suse omkring ved den lille sø og havens bakke eller lege lidt med familiens søde border collie Grace.

Billeder af Grace under kronprinsfamiliens ophold i Schweiz tidligere på året:

Omsorgsfulde søskende

Prins Christian og prinsesse Isabella har tidligere vist, hvor omsorgsfulde de er overfor deres mindre søskende, blandt andet under en officiel rejse til Færøerne i august 2018.

https://imgix.billedbladet.dk/20180825_han7116.jpg
Foto: Hanne Juul

Men der er også altid plads til sjov og ballade i søskendeflokken, kunne man under samme besøg konstatere.

https://imgix.billedbladet.dk/20180824_han6490.jpg
Foto: Hanne Juul

Tæt sammen

Så ligesom mange andre familier lige nu er kronprinsfamilien tættere sammen end nogensinde.

En anden stor forskel for kronprinsparret er også, at de ikke bevæger sig rundt i verden, som de ellers er vant til.

Ingen rejser

Der er hverken erhversfremstød, officielle besøg eller arbejdsbesøg for tiden.

Som de stærke, optimistiske og engagerede mennesker kronprinsparret altid har været, får de sikkert det bedste ud af situationen og følger ligesom resten af Danmark myndighedernes anbefalinger, så Danmark kommer igennem corona-krisen på bedste vis.

Læs mere om: