18. nov. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Mary ankommer med stil til spændende dag på gymnasiet

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul
En veloplagt kronprinsesse Mary gjorde en fornem entré til helt speciel begivenhed i Roskilde.

Kronprinsesse Mary var i fin form, da hun ankom til UNESCO's Verdensmålsskole. Roskilde Gymnasium, hvor en særlig velkomstkomité stod parat.

Kronprinsesse Mary fik varm modtagelse

Mary blev modtaget af udviklingsminister Rasmus Prehn, Roskilde Gymnasiums rektor Henrik Evers, uddannelses- chef Mette Bering, UNESCO Unge ambassadør Anders Tingleff Nielsen samt koordinator for UNESCOs verdensmålsskoler Poul Erik Christoffersen.

Mary gik til festsalen

Sammen gik Mary og de andre direkte til Festsalen tæt ved gymnasiets indgang for at tage hul på formiddagens program på skolen, hvor sikkerheden var i top og alle corona-retningslinjer blev fulgt.

En del af globalt netværk

UNESCO Verdensmålsskoler er en del af det globale skolenetværk UNESCO Associated Schools Project Network og består af 11.500 skoler og uddannelsesinstitutioner i 182 lande.

Som UNESCO Verdensmålsskole får man konkret inspiration til, hvordan man udvikler undervisning med udgangspunkt i verdensmålene.

Eleverne har fokus på menneskerettigheder

I Danmark er der 62 uddannelsesinstitutioner i netværket, der tæller både grundskoler, efterskoler, gymnasier, erhvervsskoler og et University College.

Eleverne på Roskilde Gymnasium arbejder med faglige temaer som interkulturel kompetence, menneskerettigheder, klima og miljø.

Fjernelse af magtesløshed

Gennem undervisningen på gymnasiet får eleverne venskaber og forbindelser uden for deres eget land ved hjælp af udvekslingsprogrammer samt viden og kompetencer, der kan fjerne følelsen af magtesløshed over for klimaproblemerne.

https://imgix.billedbladet.dk/_hjp3372web.jpg
Kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul

Læs mere om: