Mary efter spørgsmål fra BILLED-BLADET: Det kan vi ikke afsløre

Kronprinsesse Mary og Flemming Møller Mortensen

Kronprinsesse Mary og Flemming Møller Mortensen

Foto: Jesper Sunesen
Det har været en god oplevelse for kronprinsesse Mary at samarbejde med udviklingsminister Flemming Møller Mortensen om at sætte fokus på vigtige temaer og støtteprojekter i det afrikanske land Burkina Faso. Mary og ministeren har også gang i planer for den nære fremtid.

Kronprinsesse Mary og udviklingsminister Flemming Møller Mortensen har netop overstået et tre dages arbejdsbesøg til Burkina Faso i Afrika.

Under rejsen har de mødtes med den burkinske præsident og besøgt Danmarks fælles projekter med bl.a. UNFPA og UNICEF om seksuelle og reproduktive sundhed og rettigheder samt klimatilpasning af landbrugsproduktion i hårdt pressede dele af landet.

Mary svarede med et smil

Efter sidste punkt på programmet i Burkina Faso var vel overstået spurgte BILLED-BLADET kronprinsessen og ministeren, om der var flere projekter som Burkina Faso-besøget på vej, og om Mary og Flemming Møller Mortensen skulle på en ny arbejdsrejse i den nære fremtid.

- Det kan vi ikke afsløre, kom det med et smil fra kronprinsessen, og det er da også kun yderst sjældent, at det er muligt at tale om de royale arbejdsrejser, længe før de afvikles.

Desuden kan der rent sikkerhedsmæssigt være god grund til at holde kortene tæt til kroppen, hvad angår det at informere om fremtidige rejser.

Hemmelig rejse

Arbejdsrejsen til Burkina Faso måtte for eksempel på grund af sikkerhedsmæssige årsager først omtales i BILLED-BLADET og andre danske medier, efter kronprinsessen og ministeren var lettet fra lufthavnen i Ouagadougou og havde sat kursen mod Europa og Danmark.

Udviklingsministeren fremhæver Mary

Mens det ikke var muligt at tale om eventuelle arbejdsrejser, der er ved at blive planlagt, så kunne udviklingsministeren godt forklare, hvorfor det gør en stor forskel, når kronprinsesse Mary er med på arbejdsrejser som den til Burkina Faso.

Flemming Møller Mortensen og kronprinsesse Mary
Foto: Jesper Sunesen

Flemming Møller Mortensen og kronprinsesse Mary

- Det gør en enorm forskel, og det gør det også, fordi kronprinsessen har bare et stort personligt engagement, kom fra Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen, og han fortsatte.

- Den eksponering, det giver, at kronprinsessen og jeg som minister kan være her sammen, når vi taler med institutioner, organisationer eller med politikere som præsidenten i dag, er stor. Det er af meget stor betydning, at kronprinsessen er med, sagde udviklingsministeren.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden