Lørdag, 30. oktober 2021 — af Ulrik Ulriksen

Mary på hemmelig mission: Det er rigtig dejligt at være tilbage

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Kronprinsesse Mary har været af sted på en af de arbejdsrejser, der betyder ekstra meget for hende. Rejsen til Afrika har været hemmeligholdt på grund af den spændte sikkerhedssituation i den region, kronprinsessen har besøgt.

Kronprinsesse Mary har været på en spændende og udfordrende arbejdsrejse til Burkina Faso torsdag og fredag.

Dermed er Mary tilbage med arbejde i marken i Afrika efter længere tids pause på grund af coronasituationen.

Mary er glad for at være tilbage

BILLED-BLADET talte med kronprinsessen om, hvordan det er at være tilbage i Burkina Faso i Afrika for at sætte fokus på udviklingen i landet, dansk hjælpearbejde og kvinder og børns rettigheder i det meget mandsdominerede samfund.

- Det er rigtig dejligt at være tilbage, sagde kronprinsessen blandt andet om at komme helt tæt på nogle af de mennesker, som nyder godt af den hjælp, der kommer fra lande som Danmark.

Samtidig var det godt for kronprinsessen igen at tale med nogle af de stærke kvinder, der har brug for dansk og international støtte i deres kamp for at få et godt liv midt i en tid med store interne problemer i Burkina Faso.

Stor sikkerhed på grund af terrortrussel

Fattigdom og terror og fattigdom plager landet mere end nogensinde, og netop terrortruslen betød, at kronprinsesse Mary og den danske delegation, som også talte udviklingsminister Flemming Møller Mortensen, rejste til Burkina Faso hemmeligt og uden at annoncere arbejdsprogrammet via officielle kanaler.

Besøgte sundhedscenter

Mary besøgte kort efter ankomsten til Burkina Faso blandt andet et særligt sundhedscenter, der er et godt eksempel på den hjælp, som gør en forskel.

Besøget fandt sted på ”Centre de Santé et Promotion Sociale”, som er et offentligt drevet sundhedscenter designet til at bringe sundhedspersonale tættere på lokalsamfundet.

Mary er protektor

FN’s Befolkningsfond UNFPA, som kronprinsesse Mary er protektor for, er en nøglepartner for Danmark inden for seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder, og har som tre målsætninger at begrænse mødredødelighed, at sikre kvinder adgang til prævention og bekæmpe kønsbaseret vold samt børneægteskab og pigeomskæring.

UNFPA er til stede i mere end 150 lande med både udviklingsmæssige og humanitære indsatser.

Danmark har i 2021 bidraget med 466 mio. kr. til UNFPA.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden