21. jan. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Mary får ros af fremtrædende politiker

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul
Kronprinsesse Mary satte forleden fokus på en af sine mærkesager, og det har fået en dansk politiker med godt kendskab til Marys kompetencer til at rose den royale profil.

Kronprinsesse Mary deltog forleden digitalt i et møde for ICPD25 højniveaukommission, som FN’s Befolkningsfond etablerede i 2020.

På grund af corona-situationen var et fysisk møde ikke muligt.

Kronprinsesse Mary til vigtigt møde

Mary var med i mødet hjemme fra sit kontor i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg, og på de sociale medier lagde kronprinsessen et billede ud af sig selv ved sin skærm.

- Der er meget, der skal gøres for at skabe en bedre verden, lød det i teksten til billedet fra kronprinsesse Mary.

Kommissionen, som Mary var til møde med, blev oprettet for at arbejde for at sikre, at kvinder og piger har den fornødne viden og de redskaber, der skal til for at sikre, at de kan bestemme over deres egen krop og dermed deres eget liv.

Sætter fokus på rettigheder

Kronprinsesse Mary har i flere år sat fokus på piger og kvinders rettigheder, både i Danmark og andre steder i verden.

På sine arbejdsrejser til udlandet i selskab medforskellige danske udviklingsministre har Mary gjort meget for at tale kvinders sag.

Kronprinsesse Mary og Ulla Tørnæs
Kronprinsesse Mary og Ulla Tørnæs
Foto: Hanne Juul

Ros fra Tørnæs

I forbindelse med det netop afholdte møde for ICPD25 højniveaukommission er der ros til Mary fra en fremtrædende dansk politiker, som har et godt kendskab til kronprinsessens kompetencer

Ulla Tørnæs er tidligere udviklingsminister og har været på arbejdsrejse til Kenya i 2018 sammen med Mary.

-Tusind tak for Deres fantastiske indsats i den globale kamp for piger og kvinders rettigheder - herunder retten til at bestemme over egen krop, lyder det i en frisk kommentar på de sociale medier til kronprinsessens arbejde på området.

Store udfordringer

Mødet tirsdag fokuserede på arbejdet med at sikre, at enhver graviditet er ønsket, at enhver fødsel er sikker og at ingen udsættes for kønsbaseret vold eller skadelige skikke såsom pigeomskæring eller børneægteskaber.

Det er store udfordringer, som kræver fokus, engagement, investering og en fælles stærk vilje.

Læs mere om: