19. nov. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Mary fik de unge til at grine: Vi stopper nu

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere Marketing cookies.

Med en herlig bemærkning fik kronprinsesse Mary en flok friske gymnasie-elever til at grine.

Kronprinsesse Mary var særdeles veloplagt, da hun ankom til UNESCO's Verdensmålsskole, Roskilde Gymnasium, hvor hun nød en god og lærerig formiddag.

Mary var i godt selskab med blandt andre udviklingsminister Rasmus Prehn, Roskilde Gymnasiums rektor Henrik Evers, uddannelses- chef Mette Bering, UNESCO Unge ambassadør Anders Tingleff Nielsen samt koordinator for UNESCOs verdensmålsskoler Poul Erik Christoffersen.

Mary mødte dygtige elever

Sammen gik Mary og de andre direkte til Festsalen tæt ved gymnasiets indgang for at møde nogle af de unge elever, som viste deres projekter frem.

Globalt netværk

Undervejs blev der talt meget om FN-arbejdet for at fremme menneskerettigheder og bæredygtig udvikling, og i den forbindelse havde en gruppe elever med deres projekt skabt et FN-brætspil.

Svære spørgsmål

Minister Prehn forsøgte sig først med brætspillet og landede på et felt med et svært spørgsmål, som han lige akkurat kunne svare på.

Der var i det hele taget en del svære spørgsmål i spillet, og det bemærkede kronprinsesse Mary med et smil bag mundbindet.

Mary fik de unge til at grine

For ikke at risikere at blive fanget af et af spillets mange svære spørgsmål, kom Mary med en frisk bemærkning, der fik de unge elever til at grine.

Ros til elever

- Vi stopper nu, lød det fra kronprinsessen, som roste de unge elever for deres opfindelse af FN-spillet, som den royale æresgæst mente ville kunne bruges i undervisningen på mange skoler.

Læs mere om: