Mary fortæller: Sådan gav Frederik mig selvtillid

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. 

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. 

Foto: Hanne Juul
I den første udfordrende tid som ny kronprinsesse af Danmark var kronprins Frederik en uvurderlig støtte for Mary.

Da Mary giftede sig med kronprins Frederik den 14. maj 2004, sagde hun samtidig ja til et livslangt job som medlem af den danske kongefamilie med alle de glæder, pligter og udfordringer, der følger med. 

Og Danmarks kommende dronning har i den grad fundet sig godt tilpas i sin kongelige rolle som engageret og karismatisk repræsentant for kongehuset og med stor fokus på en lang række mærkesager og protektioner. 

Uvant rolle

Men sådan var det ikke helt fra start, hvor kronprinsesse Mary godt kunne føle sig lidt usikker i sin nye og uvante rolle, fortæller hun i bogen Frederik, Kronprins af Danmark af Gitte Redder og Karin Palshøj.

Giv BILLED-BLADET i julegaveKlik og læs hvordan!

Og i den tid var kronprins Frederik det Mary kalder "min bedste støtte". 

- Han har virkelig hjulpet mig med at finde mig til rette inden for min nye verden. Frederik er også god til at rose, når det er fortjent, og det har været med til at give mig meget mere selvtillid. For i starten havde jeg ikke så stor selvtillid. Det tager tid at bygge op og føle, at man gør det godt og rigtigt, og at andre synes om, hvad man gør.  I det hele taget har Frederik støttet mig og udfordret mig på samme tid. Han giver nemlig også modspil og er kritisk over for det, jeg vil, siger hun i bogen, der udkom i 2008. 

Nygifte Mary og Frederik ved deres bryllup den 14. maj 2004. 
Foto: Ulla Aue

Nygifte Mary og Frederik ved deres bryllup den 14. maj 2004. 

Et stærkt par

I bogen forklarer kronprinsesse Mary endvidere, at kronprins Frederik gjorde omstillingen til den nye tilværelse nemmere ved at lytte til hendes bekymringer, dele ud af sine erfaringer, være lydhør overfor hendes ideer og vise hende utrolig meget tillid. 

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary fejrede den 14. maj i år 16-års bryllupsdag og står stærkere som par end nogensinde. 

Sammen er de lykkelige forældre til børnene, prins Christian, 14, prinsesse Isabella, 13, og tvillingerne, prins Vincent og prinsesse Josephine på ni år. 

Kronprinsfamilien sidste år. 
Foto: Martin Høien

Kronprinsfamilien sidste år. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden