12. maj. 2020
Af Marianne Singer

Populær herre: Kronprins Frederik topper helt særlig liste

Kronprins Frederik. 
Kronprins Frederik.
Foto: Jeppe Michael Jensen
Kronprins Frederik er en populær herre, som topper en helt særlig liste på de sociale medier.

Danskerne er vilde med kronprins Frederik og resten af den danske kongefamilie, hvilket tydeligt ses på kongehusets sociale medier.

Således har Det danske kongehus på Instagram hele 416.000 følgere, der kan nyde mere end 1.600 opslag om den kongelige familie.

Populære opslag

BILLED-BLADET har kigget nærmere på, hvilke opslag, der har været de mest populære gennem de sidste fire år og lavet en top ti-liste.

Her kan du nyde et gensyn med de mest populære opslag:

1.

På førstepladsen ligger med over 87.000 likes et dejligt og lidt mere usædvanligt opslag med kronprins Frederik fra april.

Til opslaget skriver kronprins Frederik:

"Jeg er nok ikke den eneste, der i dag har været til frisør. ⁣
Heldigvis er det nu igen muligt for frisører og andre mindre virksomheder og butikker at holde åbent ovenpå en lang nedlukning. ⁣

Jeg vil gerne takke alle for at være så omstillingsparate og for at hjælpe med at holde hjulene igang i en periode, der kræver meget af os alle sammen."

2.

Dronning Margrethes flotte nye portræt i anledning af hendes 80-års fødselsdag syntes over over 75.000 mennesker godt om.

"Hendes Majestæt Dronningen har fødselsdag og fylder i dag 80 år. ⁣

Den runde dag fejrer Dronningen på Fredensborg Slot, og dagen igennem er det muligt at sende gratulationer til Majestæten fra Kongehusets hjemmeside. Desuden kan 80-års fødselsdagen følges på Kongehusets digitale medier. ⁣

? Per Morten Abrahamsen©️"

3.

Lige efter følger det historiske gruppeportræt med dronningen, kronprins Frederik og prins Christian på hendes 80-års fødselsdag den 16. april med knap 74.000 likes.

"I dag offentliggøres de tre første billeder i en ny kunstportrætserie i anledning af Hendes Majestæt Dronningens forestående 80-års fødselsdag.
Portrætterne er taget af fotograf Per Morten Abrahamsen, og serien indeholder både generationsportrætter af Dronningen sammen med Hans Kongelige Højhed Kronprinsen og Hans Kongelige Højhed Prins Christian samt individuelle portrætter af Dronningen.
Per Morten Abrahamsen er især kendt for sit iscenesatte fotografi, som ofte bryder rammen for det traditionelle portræt. Portrætserien er udformet i et samspil mellem fotografens research og forslag samt Dronningens egne ønsker. Portrætterne er taget i efteråret og vinteren 2019 i Christian IX’s Palæ på Amalienborg samt på Fredensborg Slot. ? Per Morten Abrahamsen©️"

4.

Det søde opslag med dronningens børnebørn, der ønsker hende tillykke på hendes 80-års fødselsdag har fået knap 73.000 likes.

"Kære farmor, stort tillykke med fødselsdagen

Alle Hendes Majestæt Dronningens otte børnebørn overraskede for kort tid siden deres farmor med en videohilsen i anledning af den runde dag. På grund af situationen med udbredelsen af coronavirus er det ikke muligt for Dronningen at være sammen med sine børnebørn på sin 80-års fødselsdag, som det ellers var planlagt. ⁣

Her vises en kort sekvens fra den private hilsen fra børnebørnene.⁣

? Kongehuset ©"

5.

På femtepladsen over de mest populære opslag på kongehusets Instagram-profil ligger dronningen, der taler til nationen under corona-krisen, med 68.000 likes.

“Jeg har en appel til alle:
Corona-virus er en farlig gæst. Den spreder sig som ringe i vandet, og det går stærkt. Én person kan smitte mange – endda uden selv at føle sig syg, og smitten går videre rundt til endnu flere, en lang og skræmmende kæde. I den kæde vil mennesker dø.
Et barn kan miste sin bedstemor, en datter sin far, en hustru sin mand. Venner vil pludselig ikke være der mere.
Det er den kæde, vi skal bryde, og som vi kan bryde. Det kan kun ske, når vi alle tænker os om og gør det samme på samme tid – og i rette tid.
Myndighedernes råd er egentlig ret enkle: Vask hænder. Hold afstand. Undgå fysisk kontakt. Bliv hjemme.” Læs hele Hendes Majestæt Dronningens tale til befolkningen på Kongehusets hjemmeside. ? Kim Refslund, DR ©"

6.

På sjettepladsen ligger kronprinsfamiliens søde hilsen til herrelandsholdet i håndbold, efter at de i januar 2019 vandt VM, med 66.000 likes .

"Tillykke til herrelandsholdet ? ? Kongehuset ©️"

7.

På syvendepladsen ligger endnu et af de fine opslag fra dronningens 80-års fødselsdag i april.

”I Danmark er jeg født, der har jeg hjemme,” lød det i morges i Kuppelsalen på Fredensborg Slot, hvor personalet på slottet med god afstand sang morgensang for Hendes Majestæt Dronningen. ⁣

Efterfølgende takkede Dronningen for sangen.⁣

? Kongehuset ©️"

8.

I 2019 deltog kronprins Frederik og kronprinsesse Mary i løbefesten Royal Run. Det fine opslag likede knap 65.000 mennesker.

"Vi er klar til at tage hul på en forrygende dag med Royal Run i Aarhus, Aalborg og København.
Selvom jeg ikke kommer til at løbe med som planlagt, så vil jeg gå en familie-mile i smilets by og følge med langs ruterne i København. Min hustru kører om lidt til Aalborg, hvor hun vil deltage i to løb, og så stiller alle vores børn til start senere i dag i København. Derudover glæder jeg mig til at se billeder fra Rønne. Det bliver en fantastisk dag.
Følg med her på Instagram, hvor hele vores familie vil lave opdateringer dagen igennem. ? Kongehuset ©️"

9.

På niendepladsen er skønne prinsesse Isabellas fødselsdagsbilleder i forbindelse med hendes 13-års fødselsdag i april i år. Opslaget fik 60.000 likes.

"Det er Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Isabellas 13-års fødselsdag, og i dagens anledning er det en glæde for Kronprinsparret at dele et nyt billede af Prinsessen. ⁣

Derudover markerer Kronprinsparret, at Prinsesse Isabella nu er teenager ved at offentliggøre fire private billeder fra Hendes Kongelige Højheds liv.⁣

? H.K.H. Kronprinsessen©️⁣"

10.

På en flot tiendeplads ligger opslaget med kronprins Frederik fra 75-års dagen for Danmarks befrielse for nylig. Knap 58.000 mennesker syntes godt om det.

"Det er blevet aften på 75-årsdagen for meddelelsen om Danmarks befrielse, og på Fredensborg Slot og Amalienborg har Hendes Majestæt Dronningen fået tændt lys i vinduerne. I Kancellihuset har Kronprinsparret sammen med børnene også tændt lys på denne særlige majaften.⁣ ⁣
Lysene tændes for at markere den danske befrielse fra de tyske besættere i 1945. Meddelelsen om den tyske overgivelse kom om aftenen den 4. maj, men trådte endelig i kraft dagen efter klokken 8.00.⁣

? H.K.H. Kronprinsessen og Keld Navntoft ©️"

Læs mere om: