Mary midt i mørk tid: Der er hjælp at få

Kronprinsesse Mary

Kronprinsesse Mary

Foto: Martin Høien
Det er vigtigt at sætte fokus på et særligt problem, der rammer mange danskere hårdt. Midt i problemerne er der dog hjælp at få. Det er kronprinsesse Mary med til at gøre opmærksom på.

Mange danskere rammes hårdt af vold i deres parforhold.

Dette problem er desværre meget udbredt i vores samfund, og det er noget Mary Fonden er med til at sætte fokus på med et særligt opslag på de sociale medier.

Kronprinsesse Mary er frontfigur

Kronprinsesse Mary er frontfigur for Mary Fonden, der er afsender på en meddelelse, der blandt andet gør opmærksom på, at der er hjælp at få midt i problemerne.

- Vold i et parforhold tager ofte langsomt til og grænserne rykkes. Derfor kan det være svært at indse, at man er udsat for vold og svært at søge hjælp, lyder det blandt andet i opslaget på Mary Fondens sociale medier, hvor der også er en opfordring til, at alle som er udsat for vold i deres parforhold bør søge hjælp.

Kan gøre en afgørende forskel

- Du kan gøre en afgørende forskel ved at række ud og spørge ind. Og hvis du selv er udsat for vold, skal du vide, at der er hjælp at få, lyder det i opslaget, der også leverer nummeret til den nationale hotline på tlf. 1888.

Da kronprinsesse Mary for et par uger siden sendte en særlig julehilsen til danskerne via Mary Fonden, gjorde hun rede for noget af det arbejde, hun og fonden gør for at hjælpe par med store problemer.

Sammen uden vold

-Somme tider er en graviditet ikke kun en glædelig begivenhed. For nogle vordende forældre kan en graviditet udløse eller eskalere vold i deres parforhold – allerede under graviditeten. I et samarbejde med Dialog mod Vold, Amager og Hvidovre Hospital og Østifterne lancerede vi i 2019 Sammen uden vold. Projektet skal bidrage til at opspore vold blandt gravide gennem et nyudviklet screenings-værktøj og samtidig tilbyde parrene hjælp og rådgivning, siger Mary og fortsætter.

- I 2020 gik de første jordemødre i gang med at bruge værktøjet. Og vi kan allerede se, at redskabet nu har hjulpet os med at identificere gravide par, som vi har kunnet tilbyde hjælp til at komme ud af livet med vold.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden