26. jan. 2019
Af Ulrik Ulriksen

Mary og Frederik klar til fornem fest hos dronning Margrethe

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik
Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik.
Foto: Martin Høien / BILLED-BLADET
Fredensborg Slot danner rammen om en helt særlig aften med dronning Margrethe som vært. Kronprinsparret deltager i årets Hæderstegnsmiddag for Søværnets officerer.

Et af årets højdepunkter på Fredensborg Slot er den årlige Hæderstegnsmiddag for Søværnets officerer.

Dronning Margrethe er vært ved den særlige begivenhed, som kronprins Frederik og kronprinsesse Mary også deltager i. Hæderstegnsmiddagen afholdes på skift imellem Hæren, Søværnet og Flyvevåbnet, og i år er de inviterede ved middagen på tirsdag 29. januar Søværnets officerer af admiral- og kommandørgrad, der har modtaget hæderstegnet for god tjeneste ved Søetaten.

Frederik er kontreadmiral

Kronprins Frederik, der selv har rang af kontreadmiral, ser helt sikkert meget frem til sammen med kronprinsesse Mary og dronning Margrethe at tage sig godt af de mange gæster fra Søværnets absolutte elite. Frederik kender mange af gæsterne til Hæderstegnsmiddagen ganske godt.

Mary med til kadetbal

Kronprinsen har mange gange før hygget sig til fornemme begivenheder med kammerater fra flåden. Frederik har for eksempel haft kronprinsesse Mary med til et herligt kadetbal på Flådestation Holmen.

Kronprinsparret dansede

Ved den lejlighed var alle søofficerernes hustruer og kærester i flotte rober, men ingen overgik kronprinsesse Mary, der i sin chokoladefarvede Julie Fagerholt-kjole var ballets dronning. Kronprinsparret nød det tidlige forårsarrangement på Søværnets Officerskole, hvor der blandt andet blev danset lancier. Mary og Frederik dansede naturligvis også.

Klar til fornem flådefest

Det er i det hele taget aldrig kedeligt at feste sammen med søens folk, og der er bestemt også lagt op til en god aften på tirsdag i Fredensborg med god mad, vin og højt humør samt måske en gang dans i kvadriller. Flådefesten skydes i gang med gæsternes ankomst i ydre slotsgård fra klokken 19.30.

Læs mere om: