26. dec. 2017
Af Ulrik Ulriksen

Mary og Frederik tog børnene med til 'Helvede på Jorden'

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.
Arkivfoto: Hanne Juul / BILLED-BLADET
Kronprinsparret har brugt ferien på Tasmanien til at lære deres fire børn lidt om australsk historie. I den forbindelse besøgte kronprinsfamilien forleden Port Arthur, som i 1800-tallet var et meget brutalt fængsel.

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik nyder i disse dage deres decemberferie i Australien.

På Tasmanien har Mary og Frederik sammen med børnene været på flere familieudflugter.

Både til Hobarts Salamanca Market og også til det historiske Port Arthur-museum.

Port Arthur var i 1800-tallet et meget brutalt fængsel for nogle af de mange straffefanger, der blev sejlet fra England til den anden side af kloden for at afsone deres livstidsdomme.

Mary og Frederik og børnene fik privat rundvisning

Kronprinsfamilien fik ifølge Tasmanien-avisen The Mercury en privat rundvisning i fængselsbyen, som på grund af det brutale og umenneskelige miljø indenfor murene blev kaldt ”Helvede på Jorden”.

Med på rundvisningen I Port Arthur var udover Mary, Frederik, prins Christian, 12, prinsesse Isabella, 10, og tvillingerne prinsesse Josephine og prins Vincent, 6 år, også kronprinsessens to søstre Jane Stephens og Patricia Bailey samt den nære veninde, Amber Petty.

Christian og Isabella er interesseret i historien

Alle fik sig en stor og lærerig oplevelse i de historiske omgivelser i den tidligere fængselsby på Tasmanien sydøst for Hobart.

Stedet, der fra 1830 til 1877 blev benyttet som fængsel, må have gjort et stærkt indtryk på især de unge kongelige, som via deres forældre har fået en stor interesse for historie. Både den danske og australske.

På rundturen i Port Arthur fik børn og voksne fortalt historien om fængselsbyen, hvor i alt 30.000 fanger afsonede deres straf i et råt miljø, mens de blev nedbrudt fysisk og psykisk.

Kronprinsfamilien bor i smukke omgivelser

Ifølge det australske medie The Mercury bor kronprinsfamilien under deres ferie på Tasmanien i Government House i Hobart.

Government House tilhører Tasmaniens guvernør og ligger i et smukt område nær den botaniske have på Tasmanien.

Læs mere om: