16. feb. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Mary om stort pres: Det bliver sværere og sværere

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul
Det er en meget krævende og vanskelig tid for mange danskere, og flere unge er ved at miste modet på grund af corona-nedlukninger og ensomhed.

Vinterferien er for mange danskere normalt en tid med masser af hygge og fællesskab, men i denne periode med corona-restriktioner og nedlukning kan det være svært at finde nogen at være sammen med.

For mange unge studerende har der meget længe været lukket ned for normal undervisning og sociale arrengementer, og så kan ensomheden opstå eller vokse sig værre og værre.

Som formand for Mary Fonden talte kronprinsessen op til vinterferien med fondens ungepanel om unges trivsel under nedlukningen.

Kronprinsesse Mary og de unge

Mary Fonden sammensatte i efteråret et panel ‪af 10 unge i alderen 18-24 år, og under coronakrisen har panelet delt tanker, oplevelser og gode råd til at bekæmpe mistrivsel og ensomhed i denne tid.

Digitalt møde før vinterferien

Ved det digitale møde lige før vinterferien fortalte de unge om deres udfordringer med at bevare deres motivation og gejst og om den begyndende ensomhed, der fylder mere og mere for flere af dem.

Sværere og sværere

- Det var tydeligt, at siden vi mødtes sidste gang i oktober, er de unge blevet meget mere pressede af den situation, de er i. Og stemningen på mødet var anderledes og mere tynget denne gang, lyder det fra kronprinsesse Mary i et opslag på Mary Fondens sociale medier, og hun fortsætter.

- De unge har sværere og sværere ved at se en ende på det hele. De kæmper med at bevare både motivation og gejst, og ensomheden er begyndt at fylde mere for flere af dem, siger Mary, der sammenligner det seneste møde med ungepanelet med et møde i oktober 2020.

- Der var uden tvivl mindre optimisme at spore i panelet denne gang, men der var små lys og et forbilledligt fokus på dem, der har det sværest, kommer det fra kronprinsesse Mary, der tror på, at alt bliver bedre, når forholdene i vores samfund normaliseres.

Stor respekt for Mary

Mange danskere reagerer med kommentarer på både Mary Fondens og kongehusets sociale medier.

- Hvor er det relevant - godt med dialog og åbenhed om unges tanker, oplevelser, ensomhed og mulige løsninger, lyder det i en kommentar, mens et par andre skriver ”så fint og vigtigt også at rette fokus mod vores unge mennesker denne tid” samt ”har stor respekt for, at vores varme kronprinsesse sammen med Maryfonden har dette ungepanel”.

Læs mere om: