Mary tager fat i svært emne: Julen kan være en svær tid

Kronprinsesse Mary. 

Kronprinsesse Mary. 

Foto: Hanne Juul
Kronprinsesse Mary sætter som formand for Mary Fonden fokus på et svært emne.

"Julen er børnenes fest, siger vi. Men for nogle familier i Danmark kan julen være en svær tid. Og det ser ud til, at der i år - grundet corona-krisen - er endnu flere børnefamilier end normalt, der har brug for en håndsrækning. I Mary Fonden vil vi gerne støtte Dansk Folkehjælps arbejde med at hjælpe udsatte familier bedre gennem julen."

Sådan lyder det fra kronprinsesse Mary i forbindelse med, at Mary Fonden i år har valgt at uddele sin særlige donation til Dansk Folkehjælp, der hvert år deler julehjælp ud til enlige forsørgere og deres børn.

På grund af corona har Dansk Folkehjælp i år fået rekordmange ansøgninger til julehjælp.

Hjælper mange børn

Donationen kommer til at gøre stor gavn for mange udsatte familier. 

For med donationen på 300.000 kr. kan Dansk Folkehjælp hjælpe hele 230 enlige forsørgere og deres børn med at komme bedre igennem julen.

Vækker stod glæde

I Dansk Folkehjælp vækker det stor glæde, at kronprinsessen bakker op om deres arbejde her i julen. 

"Vi havde håbet at se et fald i ansøgninger til julehjælp i år. Men det er desværre ikke sket. Flere ansøgere er kommet til, og mange af dem fortæller, at deres økonomiske situation er blevet forværret på grund af corona, og en del har mistet deres job på den baggrund. Vi er meget glade for donationen fra Mary Fonden. Det er en stor håndsrækning og en gestus, vi er meget taknemmelige for. Med hjælpen kan mindst 450 flere børn få en bedre jul", lyder det fra Klaus Nørlem, generalsekretær i Dansk Folkehjælp, i pressemeddelelsen.

Vigtigt formål

Dansk Folkehjælp er en non-profit og upolitisk hjælpeorganisation, som yder akut hjælp til udsatte grupper i både Danmark og udlandet.

Et af Dansk Folkehjælps formål er at uddele Julehjælp til de fattigste og mest udsatte børnefamilier i Danmark.

Stor søgning

15.069 børnefamilier har i år søgt om økonomisk hjælp til at klare julen hos Dansk Folkehjælp.

87,5 % af ansøgerne angiver, at krisen yderligere har forværret deres økonomiske situation, mens 4,6 % er blevet arbejdsløse på grund af krisen.

Kronprinsesse Mary uddeler hvert år Mary Fondens særlige donation til et projekt eller en organisation, som hjælper mennesker, der står i en udsat position. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden