Onsdag, 29. januar 2020 - af Ulrik Ulriksen

Mary tilbage i Danmark: Har selv oplevet hvor svært det kan være

Foto: Hanne Juul
Efter at have været i Schweiz med sine børn det meste af januar var kronprinsesse Mary tilbage på job i Danmark, hvor hun satte fokus på noget, vi har svært ved at tale om.

Kronprinsesse Mary var glad for at være hjemme igen i Danmark og tilbage som frontfigur for Mary Fonden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Mary var tilbage i Danmark i anledning af kåringen af vinderne af Mediekonkurrencen for skoler med overskriften ”Døden er da noget, vi taler om”.

Mary talte til de unge

Til eventet, der satte fokus på, at det kan være svært at tale om død, sorg og alvorlig sygdom, holdt kronprinsesse Mary og Sundheds- og Ældreminister Magnus Heunicke en tale til eleverne.

- Jeg har selv oplevet, hvor svært det kan være, sagde kronprinsessen i sin tale, i hvilken Mary kort berørte, at hun som 25-årig oplevede det forfærdelige at miste sin mor Henrietta.

Kronprinsessen sagde, at død, sorg og alvorlig sygdom kan være svært at tale om for de fleste af os, men tab og sorg er en del af livet, og begge dele bæres lettere, hvis man har nogen at dele det med.

- Når jeg ser tilbage på den periode i dag, så tror jeg, at jeg ville have haft glæde af at åbne mere op og inddrage andre i min sorg, lød det fra Mary.

Tabuer skal brydes

Mary Fonden, Børn, Unge og Sorg og Østifterne har i samarbejde med JP/Politikens Hus stået bag Mediekonkurrencen for skoler 2019 med overskriften ”Døden er da noget, vi taler om”.

Med temaet har arrangørerne med succes bidraget til at bryde tabuer om død, sorg og sygdom og klæde de unge bedre på til at kunne tale om de svære emner.

Dejligt at være tilbage

For Mary var det en stor fornøjelse at være tilbage på job i Danmark og møde mange unge engagerede mennesker.

Det talte hun med BILLED-BLADET og et par andre danske medier om på vej hjem fra begivenheden.

Mary er glad for Schweiz

Kronprinsessen fortalte desuden, at hun og hendes fire børn Christian, Isabella, Josephine og Vincent trives i Schweiz.

Her går kronprinsparrets børn i vinterskole på Lemania-Verbier International School.

I denne uges udgave af BILLED-BLADET fortæller en stolt kronprins Frederik om børnenes første uger på skole i Schweiz, og så er der i samme nummer også flot reportage med prins Joachim og prinsesse Marie til galla i Paris.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden